HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Donald Trumpo...

Donald Trumpon gúnyolódtak NATO-miniszterelnökök

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megsértődött és lemondta a szerdai közös NATO-vezetői konferenciát Donald Trump, miután több kormányfő is jól hallhatóan rajta gúnyolódott egy fogadáson. „Már épp elég sajtótájékoztatót tartottunk az elmúlt két napban” – így indokolta hivatalosan az amerikai elnök a döntését.

Nemcsak olyan liberális politikusok nevettek Trumpon, mint mondjuk a kanadai, a holland és a francia vezető, de még Boris Johnson brit miniszterelnök is. „Teljes képtelenség”, reagált később arra vonatkozólag, hogy tényleg ennyire veszik komolyan Donald Trumpot. Valójában viszont az elhangzottak nagyon is ezt mutatták.

HIRDETÉS

A Buckingham Palotában tartott fogadáson maradt bekapcsolva a médiapódium mikrofonja. Emmanuel Macron francia elnök kezdte azzal, hogy nem volt könnyű elszabadulnia a Trumppal közös sajtótájékoztatóról, mert az amerikai elnök negyven percig megállás nélkül beszélt. Justin Trudeau pedig azon nevetett, hogy Trump egyik bejelentése után látható volt, ahogy leesik az amerikai vezető tanácsadóinak álla.

A NATO helyzetéről korábban Macronnal nyílt vitába keveredett Trump, a francia elnök pedig nyilvánosan agyhalottnak nevezte a NATO-t, aminek nagy visszhangja volt. Az amerikai elnök mindenesetre örülhetett: Jens Stoltenberg főtitkár közölte, hogy a tagállamok 2024-ben már 400 milliárddal költenek majd többet a 2016-os szintnél katonai kiadásokra. Ennek még örült is Trump, a gúnyolódásnak viszont kevésbé. Trudeau-t kétarcúnak nevezte, a tervezett közös sajtótájékoztatót pedig lemondta.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

HIRDETÉS
Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,762lájkolóTetszik
3,172követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ahogy lehet

Veszélyhelyzet van. A jó állampolgár most nem kérdez, nem vár tájékoztatást, hanem tudomásul vesz és végrehajt. Majd értesítik, ha megbetegedett. Majd értesítik, ha kigyógyult. Értesítik, ha nem.