HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Donald Trumpo...

Donald Trumpon gúnyolódtak NATO-miniszterelnökök

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megsértődött és lemondta a szerdai közös NATO-vezetői konferenciát Donald Trump, miután több kormányfő is jól hallhatóan rajta gúnyolódott egy fogadáson. „Már épp elég sajtótájékoztatót tartottunk az elmúlt két napban” – így indokolta hivatalosan az amerikai elnök a döntését.

Nemcsak olyan liberális politikusok nevettek Trumpon, mint mondjuk a kanadai, a holland és a francia vezető, de még Boris Johnson brit miniszterelnök is. „Teljes képtelenség”, reagált később arra vonatkozólag, hogy tényleg ennyire veszik komolyan Donald Trumpot. Valójában viszont az elhangzottak nagyon is ezt mutatták.

A Buckingham Palotában tartott fogadáson maradt bekapcsolva a médiapódium mikrofonja. Emmanuel Macron francia elnök kezdte azzal, hogy nem volt könnyű elszabadulnia a Trumppal közös sajtótájékoztatóról, mert az amerikai elnök negyven percig megállás nélkül beszélt. Justin Trudeau pedig azon nevetett, hogy Trump egyik bejelentése után látható volt, ahogy leesik az amerikai vezető tanácsadóinak álla.

A NATO helyzetéről korábban Macronnal nyílt vitába keveredett Trump, a francia elnök pedig nyilvánosan agyhalottnak nevezte a NATO-t, aminek nagy visszhangja volt. Az amerikai elnök mindenesetre örülhetett: Jens Stoltenberg főtitkár közölte, hogy a tagállamok 2024-ben már 400 milliárddal költenek majd többet a 2016-os szintnél katonai kiadásokra. Ennek még örült is Trump, a gúnyolódásnak viszont kevésbé. Trudeau-t kétarcúnak nevezte, a tervezett közös sajtótájékoztatót pedig lemondta.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lakner Dávid
Lakner Dávid
1990-ben született újságíró, a Magyar Hang munkatársa. 2015-től dolgozott a Magyar Nemzetnél, előbb az MNO-nál, majd a kultúra rovatban. Média, film, irodalom, Bergman, Camus, Vonnegut.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,948lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 94. – Vajon miért fellebbezett Kaleta Gábor?

A műsorvezető ezúttal Balogh Roland, a Magyar Hang újságírója, akikkel pedig beszélget: Lakner Zoltán, a Jelen főszerkesztője és Lukács Csaba, a Magyar Hang lapigazgatója.

A mama nem adja fel