HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Hatalmas a fe...

Hatalmas a felháborodás Brüsszelben Kovács Zoltán botránya után

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Amint tegnap a Magyar Hang is beszámolt róla, Kovács Zoltán nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár kedden a politikai jellegű kérdéseket megvitató Általános Ügyek Tanácsnak a magyar jogállamisággal foglalkozó zárt üléséről a Twitteren keresztül személyeskedő, sorosozó megjegyzéseket tett közzé.

HIRDETÉS

Az ülést vezető Tytti Tuppurainen finn külügyminiszter a történtek után nemcsak az antiszemitizmust nevezte felháborítónak, hanem a szivárogtatás miatt csalódottságának is hangot adott. A magyar kormánytól pedig nem bocsánatkérést, hanem sürgős írásos magyarázatot vár. A Népszava információi szerint az erről szóló levelet már szerdán megkaphatta Varga Judit igazságügyi miniszter, válaszadási határidőként az uniós csúcs csütörtök délután 3 órás kezdését szabták meg neki.

A hvg.hu közben arról számolt be, hogy Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter a Politico című lapnak megerősítette: a terem elhagyásával fenyegetett, ha a magyar delegáció nem kér bocsánatot. Ez állítólag meg is történt, de már késő volt. A felháborodott külügyminiszter kijelentette: még a brüsszeli zárt ajtós üléseken is semmibe veszik az Európai Unió szabályait, csak a saját nemzeti érdeküket nézik. Majd hozzátette, elege van ebből a viselkedésből.

Kovács Zoltán botrányt okozott | Magyar Hang

Elfogadhatatlannak nevezte a történteket Maroš Šefčovič, az Európai Bizottság intézményközi kapcsolatokért felelős tagja is, aki megígérte: a történtekről értesíteni fogják Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét. Márpedig Magyarországnak elengedhetetlenül fontos, hogy jóban legyen az európai intézményekkel, nemcsak a hetes cikkely, hanem a 2020 utáni hétéves uniós költségvetés közelgő elfogadása miatt. A pénzek kifizetését a bizottsághoz hasonlóan a féléves elnökségüket befejező finnek is a jogállamiság betartásához akarják kötni, ha a magyar kormány továbbra is szándékosan és sorozatban sérti meg az unió szabályait, akkor könnyen lehet, hogy egyre többen csatlakoznak majd hozzájuk.

HIRDETÉS

A magyar kormány egyelőre nem kommentálta a történteket. Varga Judit kedd este törölte sajtótájékoztatóját, és csak a kormánypárti médiának nyilatkozott. Twitteren később végtelen történetnek és boszorkányüldözésnek nevezte a meghallgatásokat.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,792lájkolóTetszik
2,969követőKövetés
19,600feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Az orbáni hatalom képtelen a konszolidációra – Magyar Hang-ajánló

A Magyar Hang 2020/4. száma! Interjú Schiffer Andrással, Kerpel-Fronius Gáborral. A hálapénz hálójában. A jó magaviselet csupán túlélési ösztön a börtönökben? Így szemeteljünk helyesen! Sok érdekes írás és publicisztika! Keresse az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Mentő vitte el Ferihegyről egy Kínából érkező gép pilótáját

A Shanghai Airlines első tisztjét leszállás után azonnal ellátták. A Budapest Airport közölte: koronavírus gyanúja nem merült fel, de a gépet fertőtleníteni kellett.