HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A helyszínről...

A helyszínről jelentjük: blokád alatt a szerb köztévé

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Blokád alá vette a szerb ellenzék a szerb rádiótelevízió (RTS) épületét, miután a Szövetség Szerbiáért nevű ellenzéki esernyőszervezet pártjai úgy döntöttek, így tiltakoznak a köztévé hazugságai ellen. Mint Vuk Jeremic, a szövetséghez tartozó Néppárt elnöke tegnap elmondta: mindez egy figyelmeztetés lesz annak reményében, hogy a köztévé dolgozói végre szakszerűen fogják ellátni a feladatukat, ugyanis az igazságot immár nyolc éve blokkolják ezen a csatornán.

Blokád alatt a szerb köztévé (Fotó: Magyar Hang/Majláth Ronald)

Így az RTS-en nem volt látható egyetlen interjú sem a Krusik-ügy kirobbantójával, Aleksandar Obradoviccsal, ezért a közvélemény egy része nem is értesült arról, hogy a szerb belügyminiszter édesapja Szaúd-Arábiának adott el fegyvereket, amelyeket az általa képviselt cég áron alul szerzett be egy állami vállalattól. Hasonlóan: azzal az ellenzéki újságíróval készítettek interjút, akinek felgyújtották a házát, de arról sem tettek említést, hogy a szerb Biztonsági-Információs Ügynökség (vagyis a szerb titkosszolgálat) bizonyos dolgozói az Egyesült Államok szankciós listáján szerepelnek.

HIRDETÉS
Blokád alatt a szerb köztévé (Fotó: Magyar Hang/Majláth Ronald)

Márciusban az ellenzék egyszer már blokád alá vonta a szerb köztévét, akkor néhány aktivista behatolt az épületbe, követelve, hogy a köztévé tudósítson a demonstrációkról. A rendőrség ezután erőszakkal vitte ki a székházfoglalókat. Az ellenzék most arra számít, hogy a Szerb Haladó Párt verőlegényeket küld a helyszínre. Ráadásul a rendőrség nem adott engedélyt tiltakozás megtartására, melynek keretében az ellenzékiek a székház három bejáratát blokád alá vonják.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

36,080lájkolóTetszik
3,187követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Ahol még akarni sem tudnak, ott van a legnagyobb baj” – Magyar Hang-ajánló

Ünnepi interjú Beer Miklóssal, beszélgetés Ángyán Józseffel. Csendes húsvét Hollókőn. Keresse a 100. Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek