HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A helyszínről...

A helyszínről jelentjük: blokád alatt a szerb köztévé

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását. Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Blokád alá vette a szerb ellenzék a szerb rádiótelevízió (RTS) épületét, miután a Szövetség Szerbiáért nevű ellenzéki esernyőszervezet pártjai úgy döntöttek, így tiltakoznak a köztévé hazugságai ellen. Mint Vuk Jeremic, a szövetséghez tartozó Néppárt elnöke tegnap elmondta: mindez egy figyelmeztetés lesz annak reményében, hogy a köztévé dolgozói végre szakszerűen fogják ellátni a feladatukat, ugyanis az igazságot immár nyolc éve blokkolják ezen a csatornán.

Blokád alatt a szerb köztévé (Fotó: Magyar Hang/Majláth Ronald)
HIRDETÉS

Így az RTS-en nem volt látható egyetlen interjú sem a Krusik-ügy kirobbantójával, Aleksandar Obradoviccsal, ezért a közvélemény egy része nem is értesült arról, hogy a szerb belügyminiszter édesapja Szaúd-Arábiának adott el fegyvereket, amelyeket az általa képviselt cég áron alul szerzett be egy állami vállalattól. Hasonlóan: azzal az ellenzéki újságíróval készítettek interjút, akinek felgyújtották a házát, de arról sem tettek említést, hogy a szerb Biztonsági-Információs Ügynökség (vagyis a szerb titkosszolgálat) bizonyos dolgozói az Egyesült Államok szankciós listáján szerepelnek.

Blokád alatt a szerb köztévé (Fotó: Magyar Hang/Majláth Ronald)

Márciusban az ellenzék egyszer már blokád alá vonta a szerb köztévét, akkor néhány aktivista behatolt az épületbe, követelve, hogy a köztévé tudósítson a demonstrációkról. A rendőrség ezután erőszakkal vitte ki a székházfoglalókat. Az ellenzék most arra számít, hogy a Szerb Haladó Párt verőlegényeket küld a helyszínre. Ráadásul a rendőrség nem adott engedélyt tiltakozás megtartására, melynek keretében az ellenzékiek a székház három bejáratát blokád alá vonják.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

30,685lájkolóTetszik
2,947követőKövetés
19,500feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A Fidesz nem jobboldali, hanem hatalomoldali – Magyar Hang-ajánló

Interjú Nádasdy Ádámmal, Csernák Jánossal, valamint a győri polgármesterjelöltekkel. Riport Gyöngyöspatáról. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Érinthetetlen vezető a polgárőrszövetség élén?

Jelen állás szerint tehát nem kell semmilyen jogkövetkezménytől tartania annak, aki az eljárásba a bűnüldöző szervet is bevonja, s megfelelő kapcsolatrendszerrel rendelkezik.