HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Profi lövész ...

Profi lövész volt, az anyjával lakott a 39 éves moszkvai merénylő

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Orosz sajtóforrások szerint a 39 éves Jevgenyij Manyurov volt az a fegyveres támadó, akit csütörtök este ártalmatlanná tettek a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB), azaz az orosz titkosszolgálat székházánál – számolt be róla az MTI.

HIRDETÉS

A Komszomolszkaja Pravda című bulvárlap a biztonsági erők által likvidált gyanúsított anyjára hivatkozva azt írta, hogy Manyurov a fővároshoz közeli Podolszk lakosa volt. A férfi a hadseregben sosem szolgált. Gyerekkorában bokszolt, és más önvédelmi sporttal is foglalkozott, az elmúlt 3-4 évben pedig hobbiszinten lőni járt egy moszkvai klubba.

Lövöldözés Moszkva belvárosában: többen meghalhattak | Magyar Hang

Lövöldözés történt Moszkva belvárosában csütörtök kora este. A lövöldözés a Russia Today információi szerint az orosz titkosszolgálat, az FSZB épületének közelében történt. Az Izvesztyija című lap három halottról tud. Az orosz hírportálokon megjelent értesülések szerint a Vorovszkij téren történt incidensnek sebesültjei vannak. Több sajtóforrás tudni véli, hogy a támadó egy Kalasnyikov gépkarabélyból nyitott tüzet.

A Telegram messengeren működő Baza hírcsatorna úgy értesült, hogy Manyurov novemberben harmadik helyezést ért el egy nemzetközi lövészversenyen. Az elkövető anyja elmondta, hogy fia sosem nősült meg, barátnője nem volt, és senkivel sem barátkozott.

A VKontaktye közösségi oldalon Jevgenyij Manyurov néven bejegyzett profil tulajdonosa elvégezte az Orosz Igazságügyi Akadémiát, a moszkvai Gazdasági Főiskolán reklámkommunikáció szociológiai elemzését tanulmányozta. 2014-től jogi tanácsadóként majd vagyonőrként dolgozott, de az utóbbi időben nem volt munkája. A távirati iroda arról ír, hogy a Komszomolszkaja Pravda értesülése szerint az utóbbi időben többször beszélt „valami arabokkal” telefonon. A férfinak hét fegyver tartására volt engedélye.

HIRDETÉS

A Baza és a REN-TV úgy tudja, hogy a hatóságok pénteken átkutatták a podolszki lakást, ahol Manyurov az anyjával élt. A nyomozók iratokat, adathordozókat és fegyvereket foglaltak le. A csütörtök esti moszkvai fegyveres támadás következtében a hivatalos források szerint az orosz titkosszolgálat, az FSZB egy munkatársa életét vesztette, további öt ember megsebesült, egyikük polgári személy. Az incidenst hivatalosan nem minősítették terrortámadásnak. Az ügyben az orosz Nyomozó Bizottság eljárást indított rendvédelmi szervek tagjai életének veszélyeztetése címen.

A Kommerszant című lap úgy tudja, hogy a feketébe öltözött, Kalasnyikovval felfegyverkezett Manyurov előbb megpróbált behatolni az FSZB fogadóirodájába a Kuznyeckij Moszt utcában, majd amikor rájött, hogy ezt fegyveresen nem tudja megtenni, a szolgálat központi épülete felé vette az irányt. Már az utcán lövöldözni kezdett a biztonsági emberekre és a járókelőkre.

A támadóval mesterlövész végzett. A hátizsákjában talált robbanószerkezetet a tűzszerészek egy robot segítségével lőtték szét. Az orosz sajtóban megjelent értesüléseket hivatalosan nem erősítették meg.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,450lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?