HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Budapesti Állatkert felajánlotta segítségét Krefeldnek, ahol leégett a majomház

Szerző: | 2020. január 02., 10:43 | Külföld

Fotó: Getty Images

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Együttérzését fejezte ki és szakmai segítséget ajánlott a budapesti állatkert azok után, hogy az újév első napján leégett a krefeldi vadaspark. A németországi tűzben több mint harminc állat pusztult el, a majomház lakói mellett repülő kutyák és madarak vesztek oda. Hajnali fél egy körül hívták ki a tűzoltókat, de mire odaértek, már teljes volt a katasztrófa, a csimpánzok nagy részét, orángutánokat és két idősebb gorillát így nem sikerült megmenteni. Két csimpánz élte túl a balesetet, de ők is megsérültek. A lángok a közelben elengedett kínai égi lámpások miatt szabadulhattak el.

A Fővárosi Állat- és Növénykert az eset után kiadott közleményében azt írta: „Megrendítő dolog tűzben elpusztult állatokról hallani, akár állatkerti tűzesetről, akár lakástűzben megégett társállatokról, vagy éppen a természetben, erdő- és bozóttüzekben elpusztult vadállatokról van szó. Ráadásul a Krefeldi Állatkertben pusztító tűz oka a jelentések szerint szilveszteri tűzijáték volt!”

A fővárosi intézmény felhívta arra is a figyelmet, hogy a hasonló pirotechnikai eszközök nem csak a tűzveszély miatt problémások, de a fény- és hanghatásokkal is sok állatot ijeszthetnek meg. Az állatkert vadmentéssel foglalkozó alapítványának is felpörög ilyenkor a munkája, sokkos állapotban lévő négylábúak tömkelegét kell ellátni. A budapesti állatkert így örömmel fogadna olyan szabályozást, ami a jelenleginél sokkal szigorúbb keretek között tenné csak lehetővé a pirotechnikai eszközök használatát.

Ahogy az Index cikke írta, a Rajna-menti Krefeld állatkertje évente körülbelül négyszázezer látogatót fogad.  

Címkék: csimpánz, Fővárosi Állat- és Növénykert, Krefeld, Krefeldi Állatkert, majomház, Németország, orángután


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest