HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A Budapesti Á...

A Budapesti Állatkert felajánlotta segítségét Krefeldnek, ahol leégett a majomház

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Együttérzését fejezte ki és szakmai segítséget ajánlott a budapesti állatkert azok után, hogy az újév első napján leégett a krefeldi vadaspark. A németországi tűzben több mint harminc állat pusztult el, a majomház lakói mellett repülő kutyák és madarak vesztek oda. Hajnali fél egy körül hívták ki a tűzoltókat, de mire odaértek, már teljes volt a katasztrófa, a csimpánzok nagy részét, orángutánokat és két idősebb gorillát így nem sikerült megmenteni. Két csimpánz élte túl a balesetet, de ők is megsérültek. A lángok a közelben elengedett kínai égi lámpások miatt szabadulhattak el.

HIRDETÉS

A Fővárosi Állat- és Növénykert az eset után kiadott közleményében azt írta: „Megrendítő dolog tűzben elpusztult állatokról hallani, akár állatkerti tűzesetről, akár lakástűzben megégett társállatokról, vagy éppen a természetben, erdő- és bozóttüzekben elpusztult vadállatokról van szó. Ráadásul a Krefeldi Állatkertben pusztító tűz oka a jelentések szerint szilveszteri tűzijáték volt!”

A fővárosi intézmény felhívta arra is a figyelmet, hogy a hasonló pirotechnikai eszközök nem csak a tűzveszély miatt problémások, de a fény- és hanghatásokkal is sok állatot ijeszthetnek meg. Az állatkert vadmentéssel foglalkozó alapítványának is felpörög ilyenkor a munkája, sokkos állapotban lévő négylábúak tömkelegét kell ellátni. A budapesti állatkert így örömmel fogadna olyan szabályozást, ami a jelenleginél sokkal szigorúbb keretek között tenné csak lehetővé a pirotechnikai eszközök használatát.

Ahogy az Index cikke írta, a Rajna-menti Krefeld állatkertje évente körülbelül négyszázezer látogatót fogad.  

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,450lájkolóTetszik
3,045követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A használt, kidobásra ítélt matracokkal menekültek millióit lehetne etetni

Ideje lenne kormányzati támogatást is adni a földön kívüli létformák kutatására; a briteknél 2050-ig kivezeteik a gázfűtést; kísérleti temetkezési típus csökkentheti a széndioxid-kibocsátást – e heti tudományos lapszemlénk.

Kampányszünet?