HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Százezrek köv...

Százezrek követelnek kemény bosszút Teherán utcáin

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ma érkeztek meg Irán fővárosába a múlt pénteken, amerikai légicsapásban megölt Kászim Szulejmáni tábornok földi maradványai, és emiatt százezrek, ha nem milliók vonultak utcára, gyászolva a Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnokát és bosszút követelve a történtekért.

Egy erdélyi kolléga, Pengős Zoltán több mint egy hónapja Iránban gyalogol (a Kőrösi Csoma Sándorra emlékező zarándoklatáról a Magyar Hang pénteki számában olvashatnak hosszabban), és most éppen Teheránban tartózkodik, ahol elmondása szerint ma reggel a szélesebb sugárutakon is végeláthatatlan tömeg hömpölygött. 

Honvédelmi tárca: a magyar katonák Irakban maradnak | Magyar Hang

A magyar katonák – a megfelelő műveletbiztonsági intézkedések mellett – továbbra is végzik Irakban a részükre meghatározott feladatokat – közölte a Honvédelmi Minisztérium a távirati irodával. Felszólította az amerikai állampolgárokat az Egyesült Államok bagdadi nagykövetsége, hogy azonnal hagyják el Irakot – számolt be az AFP, miután Kászim Szulejmáni iráni tábornok megölését követően Ali Hamenei, Irán legfelsőbb vallási és politikai vezetője közölte, kemény válaszlépés várható Teherán részéről.

„Ennyi embert egy helyen még soha nem láttam”- fogalmazta meg kérdésünkre, elmesélve, hogy a gyászolók között látott több olyan nőt, aki a fekete tradicionális viseletükre, a csadorra fehér pólót húztak, rajta egy angol felirattal: Hars revenge!, vagyis Kemény bosszú!

Az Azadi torony előtti térre szervezett központi megemlékezésen egyébként hírügynökségi források szerint sok százezres tömeg vett részt. A főváros egyik épületén megjelent egy hatalmas vörös zászló is, rajta angol felirattal: “Your blood challenges any adversary”, vagyis a te véred kihív minden  ellenfelet! Szulejmáni földi maradványait holnap szülővárosába, Kermánba viszik, ott fogják eltemetni.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,944lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek