Iráni katonai vezetők: Ez még csak a kezdet

Iráni katonai vezetők: Ez még csak a kezdet

Tüntetők amerikai és brit zászlókat égetnek Kászim Szulejmáni iráni tábornok amerikai likvidálását követően (Fotó: Reuters / Wana News Agency)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az amerikai célpontok elleni rakétatámadások csak a kezdetet jelentik, további akciók jöhetnek – erről beszélt az iráni Forradalmi Gárda magas rangú parancsnoka a teheráni állami televízió szerint. Az MTI szemlézte az elmondottakat, amiből kiderült, teljesen ki akarják űzni az amerikai erőket a közel-keleti térségből.

Amirali Hadzsizade elmondása szerint nem az volt a céljuk, hogy amerikai katonákkal végezzenek, hanem a katonai gépezetben igyekeztek kárt tenni. A légierőt irányító parancsnok szerint iráni rakéták százai állnak még bevetésre készen, Teherán pedig a szerdai csapásokkal egy időben kibertámadást is intézett az amerikai légi navigációs rendszer ellen.

A Forradalmi Gárda másik vezetője, Abdollah Arragit is azt ígérte korábban, hogy további megtorló intézkedések várhatóak a Kászim Szulejmáni elleni merénylet miatt.

„Halál Amerikára!" - kiabálták az iráni Szulejmáni tábornok gyászmenetén | Magyar Hang

Mohamed Dzsavád Zaríf iráni külügyminiszter viszont szerdán azt mondta, az ellencsapással már megtorolták az iráni tábornok bagdadi meggyilkolását. Donald Trump amerikai elnök pedig, bár korábban kifejezetten fenyegető hangot ütött meg, de utóbb azt mondta, a szerdai iráni rakétatámadásoknak nem lesznek következményeik. Egyetlen amerikai sem sérült meg a megtorló intézkedésben, csak minimális károk keletkeztek, állította. Az elnök szerint Irán ezzel jelezte, hogy hátrébb lép egyet, amit jó dolognak tart az egész világra nézve.