HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld 70 focipályán...

70 focipályányi napelem van Bécsben

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Ausztria legnagyobb energiaszolgáltatója, a Wien Energie 2019-ben annyi napelemet telepített, mint az elmúlt 10 évben összesen; így évente 11.000 tonna szén-dioxidtól kíméli meg a környezetet.

– Rákapcsoltunk a napelemek kiépítésére. Ma már több mint 200 naperőmű működik és átszámítva 14 ezer háztartást látnak el zöldárammal – mondta Michael Strebl, a Wien Enegie ügyvezetője. A telepített napelemek összterülete eléri az 500 ezer négyzetmétert, ami mintegy hetven focipályának felel meg. A berendezések összesen 35 GWh áramot termelnek évente.

Külön hangsúlyt fektetnek a városlakók bevonására is. A társasházak tetejére telepített napelemeknek köszönhetően ma már több mint 530 háztartás használ helyben előállított zöldáramot, de nagy sikerük van a közösségi naperőműveknek is. Ezzel párhuzamosan maga a napelemes technológia is gyorsan fejlődik. A bécsi Tenger Háza (Haus des Meeres) tetején már kétoldalas napelem-modulokat használtak, az Ottakring metróállomás tetejére pedig napelem-fóliákat telepítettek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,971lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Vasárnap 11-kor jelenti be Gulyás Gergely a járvány miatti változásokat

A miniszterelnök pénteken, szokásos reggeli rádióbejelentkezésében már beszélt arról, hogy kell új korlátozásra számítani.