HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Atv.hu: a KDN...

Atv.hu: a KDNP akkor is marad a Néppártban, ha a Fidesz megy

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A KDNP mindent tud, és mindent ért, de marad a Néppártban, akkor is, ha a Fidesz kilépne – mondta az Atv.hu értesülései szerint szűk körben Semjén Zsolt azt követően, hogy az európai parlamentben szavaztak a magyarországi jogállamisággal kapcsolatos aggályokról.

HIRDETÉS

A portál úgy tudja, a KDNP elnöke azzal érvelt, hogy Antall József és Helmut Kohl személyesen hívta be őket a Néppártba, és vatikáni körök, valamint néppárti vezetők is „magas szinten” kérik őket arra, hogy ha a Fidesz ki is lépne a pártszövetségből, ők akkor is maradjanak.

Az Atv kereszténydemokrata politikusokra hivatkozva azt írta, Semjén Zsolt határozottan a maradás mellett áll ki, már csak azért is mert „vért izzadt” a Giczy György vezette KDNP kizárása után, hogy elérje visszavételüket.

2007 májusában ez meg is történt. Semjén most állítólag meg is mondta az őt maradásra kérő néppártiaknak is, hogy KDNP az a célja, hogy a Néppártot visszavigye az Adenauer által meghatározott kereszténydemokrata ösvényre. Ennek meghatározó két pontja pedig a keresztény civilizáció, kultúra és a nemzeti sokszínűség tisztelete.

HIRDETÉS

Orbán Viktor kormányfő szokásos péntek reggeli rádióinterjújában arról beszélt, hogy csütörtökön kis híján hátat fordított a Fidesz az Európai Néppártnak, miután a pártcsalád többsége „elárulta a Fideszt”. Csak azért nem tették meg ezt, mert a franciák, a spanyolok és az olaszok „egyértelműen velük voltak”, és a néppárti vitában úgy foglaltak állást, hogy ki kell állni Magyarország mellett – mondta Orbán Viktor péntek reggel a Kossuth rádió műsorában. A kormányfő hozzátette ugyanakkor, hogy a helyzet így nem maradhat, ha a Néppárt nem áll ki Magyarország mellett, akkor „nekünk egy új európai, kereszténydemokrata jellegű mozgalmat kell indítani”, és „lesznek hozzá szövetségeseink”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,826lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Valódi kérdések, valódi válaszok – Itt az igazi nemzeti konzultáció!

A nemzeti adathalász akciók nagyon, nagyon sokba kerültek. Itt az ideje, hogy a társadalmat valóban foglalkoztató ügyekről beszéljünk, manipulációmentesen és közpénz felhasználása nélkül.