HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A FAZ szerint...

A FAZ szerint február után is marad a Fidesz felfüggesztése

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Megszerezte a bölcsek jelentését a Frankfurter Allgemeine Zeitung, s abból azt olvasta ki, hogy egyelőre nem rúgják ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP), a felfüggesztés viszont továbbra is érvényben marad – írja az azonnali.hu.

HIRDETÉS

Bár zárt ajtók mögött zajlott Donald Tusk, az Európai Néppárt elnökének megbeszélése a Fidesz néppárti tagságát vizsgáló három bölccsel, Hans-Gert Pöttering korábbi EP-elnökkel, Wolfgang Schüssel korábbi osztrák kancellárral és Herman Van Rompuy egykori Európai Tanács-elnökke, mégis kiszivárgott, hogy a három politikus megosztott a Fidesz esetleges kizárásának kérdésében

Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár állt ki Orbánék Néppártban tartása mellett, míg a belga Van Rompuy inkább kirakta volna őket, a német Pöttering pedig közvetíteni próbált a két álláspont között. A német lap cikkéből kiderül, a bentmaradás feltétele, hogy Orbán Viktor látványos gesztusokat tegyen a Néppárt felé. Ennek azonban egyelőre nem sok jele van, hiszen Orbán éppen a Néppárt következő kongresszusának idején – amikor a bölcsek jelentése is napirenden lesz – az olasz szélsőjobboldaliakkal fog társalogni egy konferencián.

A magyar miniszterelnök nem nagyon volt konstruktív a bölcsekkel, mindössze kétszer találkozott velük. A megbeszéléseken elsősorban a CEU-val kapcsolatos kérdések álltak a középpontban.

HIRDETÉS

A HVG úgy tudja, a néppárti frakció jó 75-80 százaléka tenné ki a Fideszt, ugyanis a magyar kormánypárt annyira megosztja a pártcsaládot, hogy az már a frakció belső ügyeit is veszélyezteti. Minderről a lap belső értesüléseik, valamint a jobbközép finn Kokoomus EP-képviselője, Petro Sarvamaa alapján ír. „A határozat elfogadásából kiindulva a frakció 75-80 százaléka kész kitenni a Fideszt. Orbán Viktor kijelentéseivel csak fokozza a bajt, a párt viselkedése pedig semmit nem javult a felfüggesztésük óta.”

A lap felhívja a figyelmet, hogy megosztott ugyan a Néppárt a Fidesz kizárásának kérdésében, azonban Donald Tusk szava nagyot nyom a latban, s köztudott, hogy az elnök pártja a Fidesz egyik legnagyobb ellenlábasa. Ő maga viszont jó viszonyban van Orbánnal.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,823lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Breaking: legalább 22 török katona meghalt egy szíriai bombázásban

A helyzetet súlyosbítja, hogy az Idlib városáért folytatott küzdelemben Oroszország is részt vesz, mégpedig a törökök ellenében, a szíriai kormányerők mellett.

Ferenc pápa gyengélkedik