HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A FAZ szerint...

A FAZ szerint február után is marad a Fidesz felfüggesztése

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Megszerezte a bölcsek jelentését a Frankfurter Allgemeine Zeitung, s abból azt olvasta ki, hogy egyelőre nem rúgják ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP), a felfüggesztés viszont továbbra is érvényben marad – írja az azonnali.hu.

Bár zárt ajtók mögött zajlott Donald Tusk, az Európai Néppárt elnökének megbeszélése a Fidesz néppárti tagságát vizsgáló három bölccsel, Hans-Gert Pöttering korábbi EP-elnökkel, Wolfgang Schüssel korábbi osztrák kancellárral és Herman Van Rompuy egykori Európai Tanács-elnökke, mégis kiszivárgott, hogy a három politikus megosztott a Fidesz esetleges kizárásának kérdésében

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár állt ki Orbánék Néppártban tartása mellett, míg a belga Van Rompuy inkább kirakta volna őket, a német Pöttering pedig közvetíteni próbált a két álláspont között. A német lap cikkéből kiderül, a bentmaradás feltétele, hogy Orbán Viktor látványos gesztusokat tegyen a Néppárt felé. Ennek azonban egyelőre nem sok jele van, hiszen Orbán éppen a Néppárt következő kongresszusának idején – amikor a bölcsek jelentése is napirenden lesz – az olasz szélsőjobboldaliakkal fog társalogni egy konferencián.

A magyar miniszterelnök nem nagyon volt konstruktív a bölcsekkel, mindössze kétszer találkozott velük. A megbeszéléseken elsősorban a CEU-val kapcsolatos kérdések álltak a középpontban.

HIRDETÉS

A HVG úgy tudja, a néppárti frakció jó 75-80 százaléka tenné ki a Fideszt, ugyanis a magyar kormánypárt annyira megosztja a pártcsaládot, hogy az már a frakció belső ügyeit is veszélyezteti. Minderről a lap belső értesüléseik, valamint a jobbközép finn Kokoomus EP-képviselője, Petro Sarvamaa alapján ír. „A határozat elfogadásából kiindulva a frakció 75-80 százaléka kész kitenni a Fideszt. Orbán Viktor kijelentéseivel csak fokozza a bajt, a párt viselkedése pedig semmit nem javult a felfüggesztésük óta.”

A lap felhívja a figyelmet, hogy megosztott ugyan a Néppárt a Fidesz kizárásának kérdésében, azonban Donald Tusk szava nagyot nyom a latban, s köztudott, hogy az elnök pártja a Fidesz egyik legnagyobb ellenlábasa. Ő maga viszont jó viszonyban van Orbánnal.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,945lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A mama nem adja fel

A büdi cigánytelepen élő Margó nagyi és népes családja számára az elmúlt hónapokban a vírus volt a legkisebb gond. Riport.