HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Erdélyben van...

Erdélyben vannak a drónok, amelyről kilőhették az iráni Szulejmani tábornokot

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

A Digi24 hírtévé információ szerint egy hadgyakorlat keretében az amerikai légierő az erdélyi Aranyosgyéresre vitte az MQ-9 Reaper drónokat. Ezen pilóta nélküli repülőgépek valamelyikéről Bagdad fölött kilőtték január elején azt a rakétát, amely végzett az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz Brigádjai nevű különleges egység parancsnokával, Kászim Szulejmanival.

HIRDETÉS

A drónok egy hivatalos amerikai-román hadgyakorlaton vesznek részt a Kolozsvártól nem messze lévő katonai repülőtéren. A gyakorlat neve Dacia Reaper 20, és azt szimulálják, mi a teendő, hogyan tudják a levegőből támogatni a földi csapatokat, ha a Fekete-tenger térségében konfliktus törne ki a fokozott orosz jelenlét miatt.

Légi megfigyelési, földi támogató és közös repülési feladatokat hajtunk végre a mi repülőgépeinkkel együtt – erősítették meg a televíziónak az aranyosgyéresi 71-es számú légibázis vezetői. Claudiu Degeratu katonai elemző pedig arról beszélt, hogy az amerikai-román közös hadgyakorlat része a NATO azon stratégiájának, hogy „eltántorítsák Oroszországot a Fekete-tengertől.”

A másodperc töredéke alatt döntött Trump az iráni tábornok likvidálásáról | Magyar Hang

Az amerikai elnök azt is elárulta, miért nem egyeztetett a Demokrata Párt képviselőivel a dróntámadás előtt.

A román hadsereg közleményében arról írt, a drónok érzékelői a földi célpontok azonosítása mellett képesek a hajók felderítésére is. A gyakorlat arra is jó, hogy a pilóta nélküli repülőgépeket hideg környezetben is kipróbálják.

HIRDETÉS

Az amerikai hadsereg kötelékében egyébként összesen 195 darab MQ-9 drón szolgál.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,537lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

A NER közepén állva – Magyar Hang-ajánló

Interjú Udvaros Dorottyával, kádári módszerekkel megosztott magyar közösségek és az Edda, ózdi és sályi riport. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Nem én voltam…

Tudtommal nem folyik az ereimben kipcsak vér, de ha igen, akkor lehet még besenyő, jász, tót, rác, oláh, sokác, bunyevác, török, cigány, zsidó, orosz, német is. Ettől magyar a magyar.