HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Európában is ...

Európában is megjelent a koronavírus

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Legkevesebb tíz városban vezettek be a kínai hatóságok utazási korlátozásokat, illetve utazási zárlatot a koronavírus terjedése miatt, az intézkedés körülbelül hatvan millió embert érint. A hatóságok igyekeznek gátat vetni a betegség terjedésének, amely a Holdújév időszakában, amikor körülbelül két milliárd ember kel útra a Távol-Keleten, , hogy rokonaikkal ünnepeljen, nem egyszerű feladat.

HIRDETÉS

A járvány kiindulópontjának számító Hupej tartomány a legmagasabb fokú közegészségügyi válsághelyzetet hirdették ki – írta az MTI. Az itt működő összes tanintézményt és óvodát – egyelőre határozatlan időre – bezárták.

A vírus ugyanakkor már Hupejen kívül is áldozatokat szedett: egy 80 éves férfi halt bele a fertőzés okozta betegségbe a Pekinggel szomszédos Hopej tartományban. A férfi előzőleg két hónapon keresztül Hupej fővárosában, Vuhanban tartózkodott. Ezzel a halálos áldozatok száma 26-ra nőtt, míg 830 fertőzöttet diagnosztizáltak.

A betegség már Európában is megjelent. Az Egyesült Királyságban öt embert kezelnek a tüdőgyulladást okozó új koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel. A betegek közül négyet Skóciában (hárman közülük Edinburghban élnek, a negyedik Glasgowban lakik), egyet Észak-Írországban vizsgálnak.

HIRDETÉS
Infektológus: Valószínűleg nehezen terjed emberről emberre az új koronavírus | Magyar Hang

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter csütörtökön, a londoni alsóházban tartott soron kívüli tájékoztatásában elmondta: Chris Whitty angliai tiszti főorvos, a brit kormány egészségügyi főtanácsadója az eddigi “nagyon alacsony” fokozatról “alacsony” – vagyis eggyel magasabb – szintre módosította a brit lakosság fertőződési kockázatára érvényes útmutatást.

A brit egészségügyi miniszter hangsúlyozta, hogy a koronavírus-fertőzéses esetek nagy többsége nem halálos kimenetelű, a betegek zöme náthára vagy influenzára emlékeztető tüneteket tapasztal, de végül kilábal a betegségből.

Az Egyesült Államokban közben újabb feltételezett koronavírusos fertőzéses esetet vizsgálnak – közölte az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) csütörtökön késő este. A betegséget Texasból jelentették, a helyi orvoscsapat még vizsgálja az érintettet, aki a kínai Vuhanból érkezett vissza az Egyesült Államokba. Az illetőt azonnal karanténba helyezték.

Az Egyesült Államokban kedden diagnosztizálták az első, új típusú koronavírusos tüdőgyulladást. A páciens egy harmincas éveiben járó amerikai férfi, aki szintén Vuhanban járt korábban. Az orvosok szerint állapota kielégítő, de állandó megfigyelés alatt tartják.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ korában azt közölte az MTI-vel, hogy kicsi a valószínűsége annak, hogy tüdőgyulladással járó megbetegedés Európában is megjelenik. Szerintük az újonnan kimutatott koronavírus légúton, valamint szájon át fertőzhet.

Az 1960-as években azonosított koronavírusok emberi és állati (madarak és emlősök) megbetegedéseket okozhatnak. Ezek közé tartozik a súlyos, heveny légzőszervi tünetegyüttes kórokozója, a SARS, valamint a közel-keleti koronavírus, a MERS.

HIRDETÉS

Az új koronavírus által okozott tüdőgyulladással járó megbetegedések megelőzésére nincs oltóanyag – írták. Fontosnak nevezték, hogy ha az utazónál légúti tünetek jelentkeznek az utazás előtt, alatt vagy azt követően, forduljon orvoshoz, és jelezze, hogy hol járt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,203lájkolóTetszik
3,029követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Rá kell venni az embereket, hogy gondolkodjanak – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Lászlóval, Nényei Pállal, Erős Antóniával és Szellő Istvánnal. Portré Varga Mihályról. Keresse a lapot az újságárusoknál!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Farkasszemet néztek a romák a Mi Hazánk demonstrációján résztvevőkkel – Videóval

A párt erődemonstrációján résztvevők Miskolcról Sályra akartak eljutni, amikor szembetalálták magukat több száz romával.

Riadó!