HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Egyre rejtély...

Egyre rejtélyesebb az afganisztáni repülőszerencsétlenség

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Afganisztán középső-keleti részén, Gazni tartományban szerencsétlenség ért egy repülőt, de egyelőre sok az ellentmondás a beszámolók között. Áldozatokról csak részleges hírek érkeztek, a CBS szerint megtalálták a két pilóta a holttestét. A gép teljesen szétrocsolódott. Felmerült, hogy az amerikai légierőhöz tartozott a repülő, az iráni állami hírügynökség szerint egy Bombardier E-11A zuhant le. Ez egy nagy hatótávolságú, de a Boeingeknél kisebb méretű gép– jelentette a BBC. Később az amerikai hadsereg megerősítette, hogy az ő gépük zuhant le, részleteket azonban nem említettek.

A térségi kormányzó szóvivője, Arif Noori a Reuters szerint korábbanazt mondta, a Boeing típusú repülőgép az Ariana légitársasághoz tartozik, helyi idő szerint délután egy körül zuhant le. A katasztrófát műszaki probléma okozta, a gépen tűz ütött ki. Ez az információ mostanra biztosan tévesnek nevezhető.

A nemzeti légitársaság illetékese a BBC beszámolója szerint elejétől fogva határozottan tagadta ezt, azt állítva, hogy az ő összes járatuk rendben földet ért, a szerencsétlenséget szenvedett gép nem az ő flottájukhoz tartozik. (Az Ariana Afganisztán legnagyobb légitársasága, nemzetközi járatokat is indít. Korábban európai célállomásai is voltak, de az EU évekkel ezelőtt feketelistára tette. A táraság igencsak régi gépekkel repül. Ismereteink szerint immár mindössze 5 repülőt üzemeltetnek, három régi Boeing 737-est és két Airbus 310-est. A közelmúltig Boeing 727-esekkel is repültek.)

A katasztrófa helyszíne (Google-térkép)
A katasztrófa helyszíne (Google-térkép)

A nap során érkezett további információk szintén arra utaltak, hogy nem az Ariana érintett a szerencsétlenségben. Az al-Dzsazzíra idézi a helyi légügyi hatóság közlését, miszerint nem is menetrendszerinti járatról volt szó, sőt, meglehet, hogy a gép nem is afgán.

A hatóságok a helyszínre érkeztek, de munkájukat nehezíti a zord időjárás és a hegyvidéki környezet. A térség jelentős része a tálibok ellenőrzése alatt áll. A lázadók szóvivője azt közölte, ők is vizsgálatot indítottak, hogy kiderüljön, mi történt valójában.

A Samchui.com híroldal fotókat is közölt a helyszínről.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,993lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Katasztrofális a második negyedéves GDP-adat: 13,5 százalékos zuhanás egy év alatt

A 10,7 százalékos elemzői várakozásokat jelentősen alulmúlta a magyar gazdaság teljesítménye április és június között.