HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld EU Háttal Európá...

Háttal Európának – Magyarországról Brüsszelben

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Háttal Európának címmel 84 oldalon mintegy harminc független magyar kutató foglalta össze gondolatait „a kultúra, az oktatás, a tudomány és a média leépítése” kapcsán. A jelentés a 2010 és 2019 között Magyarországon történt eseményeket és folyamatokat ábrázolja, s a szerzők célja volt az is, hogy az európai közvéleménnyel is megismertessék gondolataikat.

HIRDETÉS

Brüsszelben, az Európai Parlamentben konferenciát rendeztek, amely előtt Gács Anna, az Oktatói Hálózat képviseletében a Magyar Hang kérdésére elmondta, hogy bár jelentések készültek Magyarországról, de ez a dokumentum folyamatában mutatja be az Orbán-rendszer támadását a kritikus gondolkozás ellen, amelyben kirajzolódik a minden területen tapasztalható, egy irányba mutató tendencia. Aggasztónak nevezte azokat az átalakítási törekvéseket, amelyek a hatékony esélyegyenlőség, a kulturális sokféleség, az intellektuális függetlenség és megalapozott döntésekhez hozzásegítő média függetlensége ellen irányulnak. – Ez masszív centralizáció, amelynek célja, az állami hatalmat kiterjesszék – mutatott rá, hozzátéve, hogy ezek részben uniós pénzből történnek, ezért is fontos, hogy az európai döntéshozók is összefüggéseikben lássák az eseményeket.

Megint korruptabb lett egy kicsit Magyarország a Transparancy felmérése szerint | Magyar Hang

A kiadvány készítésében politikusok semmilyen módon nem vettek részt – emelte ki a bemutató kapcsán Ujhelyi István, MSZP-s EP-képviselő, aki a jelentés egy példányát az Európai Néppárt jövő heti találkozóján személyesen szeretné átadni Donald Tusknak, a Fidesz esetleges kizárásáról vitázó Néppárt elnökének.

A rendezvényen Rónai Sándor, a Demokratikus Koalíció képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy olyan környezet van ma a magyar oktatásban, amely skatulyába akarja zárni a gyerekeket, nem csoda, ha egyre többen menekülnek el és külföldön tanulnak. Cseh Katalin, momentumos európai parlamenti képviselő pedig arról beszélt, fontos, hogy legyenek ehhez a kiadványhoz hasonló hiteles források, mert ezek lesznek a hivatkozási alapjai az Európai Bizottság által tervezett új jogállamisági ellenőrző mechanizmusnak.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,823lájkolóTetszik
3,048követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Breaking: legalább 22 török katona meghalt egy szíriai bombázásban

A helyzetet súlyosbítja, hogy az Idlib városáért folytatott küzdelemben Oroszország is részt vesz, mégpedig a törökök ellenében, a szíriai kormányerők mellett.

Ferenc pápa gyengélkedik