HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Koronavírus: ...

Koronavírus: helyszíni beszámoló a mindennapokról – videóval

Kérjük, támogassa a Magyar Hangot...

és a szabad sajtó megmaradását! Olvasóink segítségére is szükségünk van, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk. Részletek ITT.

HIRDETÉS

Tao Jigong, egy átlagos vuhani polgár nem kevesebbre vállalkozott, minthogy bevásárol a szellemvárossá változott 11 milliós Vuhanban, a koronavírus terjedése miatt karantén alatt lévő metropolisban. Mindezt Youtube csatornáján meg is osztotta a világgal.

HIRDETÉS

Habár a felvétel kínai nyelvű és még felirat sincs rajta, mi azért elmeséljük miről beszél benne. Először is beöltözik: nem elégszik meg a sima egészségvédő maszkkal, hanem vegyvédelmi maszkra hasonlító valamit vesz fel. Ezt koronázza meg egy úszószemüveggel, az alulról támadó vírusokat pedig a cipőjére húzott nejlonzacskóval tartja távol. Úgy érzi, így már fel tudja venni a harcot a halálos vírussal, és elindul vásárolni. 

Az utcák kihaltak, ami nem csoda, hiszen betiltották az autóhasználatot, csak robogóval, biciklivel vagy gyalog lehet közlekedni. Az első célpont egy piac, de már az odaút is bajos: szavaiból kiderül, hogy bepárásodik az úszószemüveg, alig lát valamit. Sebaj, az utcák szinte teljesen üresek. A második csalódás a piacon éri, éppen az orra előtt zár be, hamarabb mint szokott, mert a fertőzések elkerülése érdekében bevezetett fertőtlenítési protokoll órákat vesz igénybe. Nyitás másnap reggel tízkor.

Na, erről ennyit, s már indul is tovább. Hosszas keresgélés után talál egy nyitva tartó kis boltot, ahol – többek között – ipari mennyiségű, 360 darab tojást vesz, rengeteg gyors tésztát, olajat, rizst. Végül is van tartós élelmiszer a boltban, csak kicsit drágábban, mint korábban.

HIRDETÉS

Miután hazaér, s beszámol párjának az aznapi kalandról, kiderül, több mint harminc ezer forintnak megfelelő jüant költött, amit kissé sokall az asszony. Éhen halni biztos nem fognak egy ideig, hiszen tojásos tésztából lesz bőven.

Titkolózás és elhallgatás Kínában: a koronavírus első napjai | Magyar Hang

Bár erről a videó nem szól, tény, hogy napról napra nő az áldozatok száma a csaknem másfél hónapja a kínai Vuhanból indult járványban. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus már négy kontinensre eljutott. Kínában a halálos áldozatok száma a hivatalos statisztikák szerint meghaladta a 100-at, a megbetegedetteké pedig a 4500-at. Miután az új vírus lappangási ideje két hét is lehet, kutatók szerint a még lappangó megbetegedések száma Kínában meghaladhatja a 40 ezret. A betegség kiindulási helye, a közép-kínai Vuhan január 22-e óta van vesztegzár alatt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé. A legfontosabb persze, hogy olvassanak minket és hírünket vigyék. Sőt, ha tehetik, fizessenek elő hetilapunkra! A túlélés másik záloga a közösségi finanszírozás. Erre a célra hoztuk létre felületünket a Patreon adománygyűjtő oldalán. Akár havi néhány száz forint is óriási segítség. Mentsük meg együtt a szabad magyar sajtót! Nagyon köszönjük!

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Facsinay Kinga
Facsinay Kinga
A Magyar Hang gazdasági újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

31,820lájkolóTetszik
3,050követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Sokk, lincshangulat, hergelés – Magyar Hang-ajánló

Páros Interjú Pálinkás Józseffel és Magyar Bálinttal, beszélgetés Hadházy Ákossal, valód nemzeti konzultáció. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Feszült a helyzet a török-szír konfliktusban, 22 török katona meghalt egy bombázásban

Legalább huszonkét török katona halt meg egy légitámadásban az észak-kelet szíriai Idlib város közelében csütörtök éjjel.

Ferenc pápa gyengélkedik