HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Kivonult a sa...

Kivonult a sajtó a kormányinfóról, mert kizártak újságírókat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Az összes újságíró kivonult a brit kormány sajtótájékoztatójáról, miután egyes riportereket ki akartak zárni onnan – írta az Index a Guardian cikke nyomán. A Boris Johnson vezette kormány kommunikációs tanácsadója, Lee Cain többek között olyan lapok tudósítóit akarta kizárni, mint a Daily Mirror, a Huffpost vagy az Independent.

Azonban miután kiutasították őket a sajtótájékoztatóról, a többiek is távoztak a teremből – a közszolgálati BBC riportetétől kezdve a balliberális Guardianen át egészen a jobboldali Sun és a Daily Mail újságírójáig.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A lap arról számolt be, hogy a Johnson-kormány hozzáállása a sajtóhoz eddig sem volt pozitív, az utóbbi hetekben pedig ez látványosan felerősödött. Ezzel kapcsolatban párhuzamba állította Donald Trump amerikai elnökkel, aki szintén hadilábon áll a számára nem szimpatikus újságírókkal.

Harminc éve nem látott győzelmet aratott Boris Johnson, a britek január végéig kiléphetnek az EU-ból | Magyar Hang

A brit újságírók már korábban is panaszkodtak arra, hogy a parlament helyett a miniszterelnöki rezidencián tartja meg a kormányszóvivő a napi sajtótájékoztatóját. Mostanra pedig odáig fajult a helyzet, hogy a kormánytagok nem lehetnek vendégek a BBC Today című reggeli politikai rádióműsorában, és nem nyilatkozhatnak az ITV reggeli magazinjának sem.

HIRDETÉS

A kormány pedig az incidens ellenére továbbra is szeretne különbséget tenni újságíró és újságíró között: a miniszterelnöki hivatal egyik forrása úgy nyilatkozott a Guardiannek, hogy a sajtótájékoztatók első része továbbra is minden riporter előtt nyilvános lesz. Utána viszont tartanak majd egy „kisebb, meghívásos alapú eligazítást speciális, magas rangú újságíróknak”.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,948lájkolóTetszik
3,639követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Kötöttfogás 95. – A „nagyvonalú” NER

A műsorvezető Lukács Csaba, beszélgetőtársai pedig Csintalan Sándor, Konok Péter, Pulai András és Reichert János.

A mama nem adja fel