Lelőtték a thaiföldi ámokfutót

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A thaiföldi biztonsági erők agyonlőtték vasárnap reggel azt az ámokfutó katonát, aki legalább 26 embert ölt meg az ország északkeleti részén, Nahon Racsaszima városban – jelentette be Prajut Csan-ocsa, az ország miniszterelnöke a CNN tudósítása szerint. (Anutin Csarnvirakul egészségügyi miniszter az MTI szerint azt írta Facebook-posztjában, hogy a halálos áldozatok száma húsz.)

„A rendőrség megölte az elkövetőt és megmentett nyolc túszt. Néhányan megsebesültek” – mondta el a névtelenséget kérő két biztonsági forrás egyike. A miniszter Facebook-bejegyzésben mondott köszönetet a rendőrségnek és a hadseregnek, amiért véget vetettek a város egyik bevásárlóközpontjában kialakult válsághelyzetnek.

Jakraphanth Thomma szombat délután kezdett lövöldözni, és legalább húsz embert agyonlőtt a Bangkoktól északkeletre fekvő Nahon Racsaszima (Korat) városában, majd egy katonai bázison újabb fegyvereket vett magához. A katona először a parancsnokát, egy másik katonát, és egy civilt, egy 63 éves nőt lőtt le egy katonai támaszponton. Utána ellopott egy Humvee-t. Már út közben tüzet nyitott járókelőkre, miközben egy bevásárlóközponthoz hajtott, és folytatta ámokfutását.