600 millió maszk és 30 milliárd a koronavírus ellen Japánban

600 millió maszk és 30 milliárd a koronavírus ellen Japánban

Ágyakat állítanak be munkások az új koronavírussal fertőzöttek ellátására tábori kórházzá alakított rendezvényközpontban, a közép-kínai Hupej tartománybeli Vuhanban 2020. február 4-én (Fotó: MTI/AP/Chinatopix)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Japán 10,3 milliárd jent (körülbelül 29 milliárd forintot) ad a költségvetés tartalékából a koronavírus megfékezésére - közölte az MTI.

A pénz nagy részét vészhelyzeti intézkedésekre költik; gyorstesztek és oltóanyag kifejlesztésére, valamint kórházak felkészítésére a fertőzöttek tüneteinek kezelésére.

A maszkgyártó cégek 30 millió jen (körülbelül 85 millió forint) támogatást igényelhetnek kapacitásbővítésre, miután a kormány havi 600 millió maszkot szeretne gyártatni az ország mintegy 120 millió lakosának.

Az olimpiai játékok közeledtével megerősítik a karanténra vonatkozó intézkedéseket is.

A japán hatóságok csütörtökön újabb 44 igazolt koronovírus-megbetegedést jelentettek a japán partoknál veszteglő, karantén alá vont Diamond Princess szállodahajóról. Ezzel 219-re nőtt azoknak a száma, akik biztosan elkapták a vírust a Diamond Princess-en: Kínán kívül sehol a világon nincs ekkora góc, mint ezen a szerencsétlenül járt hajón.

Kínán kívül legkevesebb 27 országban 585 koronavírusos megbetegedést diagnosztizáltak.