Tovább szedi áldozatait a koronavírus

Tovább szedi áldozatait a koronavírus

Ágyakat állítanak be munkások az új koronavírussal fertőzöttek ellátására tábori kórházzá alakított rendezvényközpontban, a közép-kínai Hupej tartománybeli Vuhanban 2020. február 4-én (Fotó: MTI/AP/Chinatopix)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Covid-19 járványt okozó koronavírus kiindulóponjának számító kínai Hupej tartományban tovább szedi áldozatait a járvány. A tartományon kívül viszont ismét csökkent a további megbetegedések száma – írja az MTI a kínai nemzeti egészségügyi bizottság tájékoztatása alapján.

A jelentések szerint február 14-én 143 ember halt bele Kínában a tüdőgyulladásos vírusfertőzésbe, közülük 139-en Hupejben. A halálos áldozatok száma így összesen 1523-ra emelkedett Kínában. Pénteken 2641 új beteget regisztráltak, amivel az összes fertőzött száma 66 492-ra nőtt. Az új megbetegedések túlnyomó többségét is Hupejben jegyezték fel, ahol újabb 2420 embernél mutatták ki a vírust.

Koronavírus: Jól vannak a Vuhanból hazaszállított magyarok | Magyar Hang

Fizikailag és pszichikailag is jól vannak azok a magyarok, akiket február elején hoztak haza a koronavírus gócpontjából, a kínai Vuhanból - ezt közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az állami hírügynökséggel. Hat férfiről és egy nőről van szó, egyiküknek sincs láza, mindannyian panasz- és tünetmentesek. Laboratóriumi vizsgálatokon is átestek, azok sem mutattak semmilyen kóros eltérést.

A kínai hatóságok arról is beszámoltak, hogy a betegeket ápoló orvosok és ápolók közül 1716-an kapták el a betegséget, és közülük hatan haltak meg. A fertőzöttek közül 8096-an meggyógyultak, és el is hagyhatták a kórházat, közülük pénteken 1523-an.

A hivatalos adatok azt mutatják, hogy a Covid-19 járvány továbbra is Hupejben, Vuhanban terjed a leginkább. A legsúlyosabban érintett tartományon kívül a hónap eleje óta jelentősen csökkent, és február 1-jéhez képest a hónap közepére a harmadára esett a napi új megbetegedések száma.