Soros György kirúgná Zuckerberget a Facebook éléről

Soros György kirúgná Zuckerberget a Facebook éléről

Soros György Davosban, a Világgazdasági Fórumon 2011. január 27-én (Fotó: World Economic Forum swiss-image.ch/Michael Wuertenberg)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Mark Zuckerbergnek be kellene fejeznie a ködösítést, amikor jámbor módon a kormányzati szabályozás mellett érvel – idézi a Portfólió.hu Soros Györgynek a Financial Timesban megjelent olvasói levelét. A milliárdos rövid véleménycikke végén megismétli javaslatát: távolítsák el Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget a Facebook vezetéséből.

Úgy tűnik, Zuckerberg úr valamiféle kölcsönönös segítségnyújtási megállapodásban áll Donald Trumppal, amely segíti az amerikai elnököt abban, hogy újraválasszák – fakad ki cikkében a multimilliárdos befektető, amelyben többek között Zuckerberg legújabb szabályozási javaslatára is reagált. Soros úgy véli, a Facebooknak nem kell megvárnia a kormányzati beavatkozást ahhoz, hogy ne fogadja be a politikai hirdetéseket a november 4-én esedékes amerikai elnökválasztásokig.

Ha pedig kétség merül fel, hogy egy hirdetés politikai-e, akkor óvatosságból el kell utasítania a hirdetés megjelentetését – véli Soros. Szerinte nem valószínű, hogy a Facebook eszerint fog eljárni, ezért megismétli a nagybefektető korábbi javaslatát: Mark Zuckerberget és Sheryl Sandberget el kell távolítani a Facebook vezetéséből. – Mondani se kell, hogy támogatom a közösségi média platformok kormányzati szabályozását – zárja sorait Soros György.

A Google és a Facebook térnyerése, illetve monopolista viselkedése globális problémává vált – mondta Soros György már a 2018-as davosi fórumon is, azóta pedig folyamatosan napirenden tartja a témát. A milliárdos üzletember – aki egyébként szintén befektetett a két óriáscégbe – úgy fogalmazott, hogy ezek a vállalatok kihasználják a társadalmi környezetet, sokféle problémát okozva ezzel. Soros azt is felvetette, hogy a tech cégek kísértésbe esve rossz kompromisszumokat kötnek az orosz és a kínai piaci térnyerés érdekében.