HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Egy titkolózó...

Egy titkolózó szekta 200 000 tagját tesztelik koronavírusra Dél-Koreában

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Jelenleg Kína után Dél-Koreában van a legtöbb koronavírussal fertőzött ember a világon, és a 977 megbetegedés hatvan százaléka egy világvége-szekta tagjai közül került ki. A fővárostól háromszáz kilométerre lévő, két és fél millió lakosú Tegú városban működik a Shincheonji Jézus Egyház, egy keresztény gyülekezet, melyet 1984-ben alapított Lee Man-hee, egy önmagát prófétának tartó lelkész.

Sikeres munkát végzett, jelenleg közel 250 000 tagot számlálnak szerte a világban, ami azért is meglepő, mert az alaptanok egyike, hogy a visszatérő Jézus a végső ítélet napján mindössze 144 000 igaz embert visz magával a mennybe. A meglehetősen titkolózó közösség vezetője kedden azt mondta a koreai hatóságoknak, kész átadni a kétszázezer koreai szektatag listáját az egészségügyi hatóságoknak, amennyibe garantálják, hogy azok kiléte titokban marad. A hatóságok ugyanis a közösség minden egyes tagján el szeretnék végezni a koronavírus-tesztet, mert az eddigi fertőzöttek többsége közülük került ki.

Jelentősen visszaeshet az idegenforgalom Európa-szerte | Magyar Hang

A CNN-nek beszélt egy egykori szektatag, aki nem csodálkozott azon, hogy a vírus ilyen gyorsan szétterjedt a közösségben: szerinte a templomi alkalmak során a hívek olyan sokan zsúfolódnak össze, mint a szardíniák a konzervdobozban, és annyira szorosan ülnek egymás mellett, hogy a térdeik érintkeznek egymással. A szektavezér instrukciói szerint még a betegség sem lehet mentség arra, hogy valaki hiányozzon a szertartásról, és maszkot viselni sem szabad, mert az tiszteletlenség a fennvalóval szemben.

A koreai egészségügyi hatóság beszámolója szerint egy 61 éves nő volt a vírusgazda, róla terjedt szét a betegség a vallásos közösségben. A koreai hatóságok egyébként már egy „különleges egészségügyi ellátási övezetet” is kialakítottak egy közeli városban, készülve arra a helyzetre, ha egész Tegú városát karantén alá kellene helyezni. Dél-Koreában eddig egyébként tíz halálos áldozata van az új járványnak. A The Korea Herald információi szerint már több mint félmillió dél-koreai írt alá egy petíciót, amely a szekta azonnali feloszlatását szorgalmazza. 

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,985lájkolóTetszik
3,811követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nyíljon ki végre az emberek szeme!” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Herczeg Zoltánnal! Mészáros Lőrincet sejtik a milliárdos őrizetbe vétele mögött. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Flaszter 99. – Épp szembeköpi magát a NER

Dévényi István ezúttal Lánczi Richárddal, az N1TV főszerkesztőjével és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang riporterével beszélget.