HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Pár hét múlva...

Pár hét múlva lehet koronavírus-oltás – ígérik izraeli kutatók

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Miközben már a hatodik izraeli állampolgár bizonyult pozitívnak koronavírusra, izraeli kutatók bejelentették: néhány héten belül eljuthatnak a koronavírus-vakcina kifejlesztéséig – jelentette a Jerusalem Post angol nyelvű izraeli lap közölte.

Mint írják: miután a vakcinát kifejlesztették, legalább 90 napba telik majd az engedélyeztetése, amelynek során hátra vannak még a klinikai kísérletek, és valószínűleg még több időbe kerül, ameddig piacra vihetik az oltóanyagot.

HIRDETÉS

A technológiai és tudományos ügyekért felelős izraeli miniszter, Ofir Akunisz elmondása szerint pár héten belül készen lehet a vakcina. A miniszter gratulált a MIGAL galileai kutatóintézetnek az áttöréshez, és további gyors előrehaladásban bízik, ami majd megoldást jelenthet a koronavírus globális fenyegetésére.

Péntek este közben bejelentették a hatodik igazolt izraeli koronavírus megbetegedést is, ezt szintén a Jerusalem Post írta meg. A férfi Észak-Izraelben él, és február 22-én tért vissza Olaszországból. A haifai Rambam Kórházban helyezték karanténba.

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, pénteken – miközben a BBC szerint a hivatalosan elismertnél hatszor annyian halhattak már meg Iránban a fertőzésbe – az iráni egészségügyi minisztériumra hivatkozva a helyi állami média is arról írt, hogy ottani kutatók is a vakcinán dolgoznak; a bejelentés ott 2-6 hónapos használhatósági intervallumról beszélt.

HIRDETÉS

Közben a hivatalos tájékoztatások szerint Franciaországban, a koronavírus európai gócpontjának számító Olaszországban és Németországban is nőtt a megbetegedések száma.

Franciaország teljes területét érinti a koronavírus-járvány | Magyar Hang

Németországban és a koronavírus európai gócpontjának számító Olaszországban is emelkedett az új fertőzöttek száma.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,876lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

A koronavírus kiirthatja Amazónia őslakosait

Az esőerdőben, a nyugati civilizációtól nagyrészt elszigetelten lakó indiánok nagyjából a brazil népesség fél százalékát adják. Sokkal érzékenyebben a fejlett világból érkező fertőzésekre, mint a lakosság nagy része, hiszen a kevés kapcsolat miatt nem szerezhetik meg azt az immunitást, ami részleges védelmet nyújt a többség számára.