HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Már csak 70 é...

Már csak 70 év felettiek küzdenek az amerikai elnökségért

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Ahogy azt többek között a The Washington Post is megírta, az 59 éves minnesotai szenátorasszony, Amy Klobuchar is bedobta a törülközőt, egy nappal azután, hogy Pete Buttigieg is felfüggesztette kampányát.

Így már hivatalosan is csak 70 év felettiek vannak küzdelemben, a republikánus oldalon biztosra vehető, hogy Donald J. Trump 73 éves inkumbens elnök lesz a jelölt, a demokrata oldalon a 78 éves Bernie Sanders, a szintén 78 éves Michael Bloomberg, a 77 éves Joe Biden és a 70 éves Elisabeth Warren maradtak talpon.

Amy Klobuchar magát igyekezett egy centrista, pragmatikus jelöltként eladni, aki képes szót érteni a demokrata szavazókkal, a függetlenekkel, de még akár a republikánusokkal is. Hangsúlyozta, hogy az amerikai középnyugatról származik, és rendkívül fontos, hogy a demokraták valaki olyat jelöljenek, aki képes szót érteni az itt lakókkal.

Emlékezetes, hogy 2016-ban Hillary Clinton azért bukta a választást Donald Trump ellen, mert utóbbi meglepetésre elhozta előle a stabilan demokratának hitt Michigen, Wisconsin és Pennsylvania államokat is.

HIRDETÉS

A szenátorasszony gyakran hangoztatta magáról azt is, hogy ő eddig még minden választást megnyert, amin elindult, és ezen alkalmak során rendre nyugdíjazta is republikánus ellenlábasát.

Amy Klubochart a világ egyik legbefolyásosabb lapja, a The New York Times is – Elisabeth Warrennel közösen – a két legjobb jelölt egyikének nevezte. Ez sem volt elég, az eddigi négy előválasztó államból mindössze 7 delegáltat tudott magának biztosítani, legjobb eredménye a New Hampshire-i 3. hely volt, Nevadában és Dél-Karolinában is a 6. helyen végzett.

A hírek szerint a szenátorasszony Joe Biden támogatására szólítja majd fel híveit a „szuperkedd” előtt, ahol is egyidejűleg 14 államban tartanak előválasztást, és a delegáltak harmadát szerezhetik meg a jelöltek.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Avatar
Nádasi Balázshttps://voltegyszeregyamerika.blog.hu/
A Magyar Hang külsős szerzője, nyelvész, tanár, sakkedző. Érdeklődési területe az amerikai kultúra, politika, a tudományok és a klímaváltozás.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek