HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Szijjártó: mi...

Szijjártó: minden körülmények között megvédjük határainkat

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Magyarország minden körülmények között megvédi a határait, nem fogunk beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem – idézi az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői belgrádi tárgyalásait követően mondott szavait.

– Számunkra az ország és a magyar emberek biztonsága az első, meg fogjuk védeni magunkat, ahogy megvédtük 2015-ben és azóta is – emelte ki. Azt is hozzátette, ha Szerbiának segítségre és támogatásra van szüksége a saját déli határuk megvédése érdekében, akkor Magyarország készen áll a segítségnyújtásra, ahogy eddig is, hiszen eddig már több mint hatszáz magyar rendőr segített Szerbia déli határának a megvédésében, jelenleg is húsz magyar rendőr van a szerb-észak-macedón határon. 

Nebojsa Stefanovic belügyminiszterrel folytatott tárgyalásain a határok megvédésén kívül, a Törökországban, valamint Szíriában kialakult helyzet, illetve a török-görög határon tapasztalt konfliktusok is szóba kerültek. Szerinte mindez arra enged következtetni, hogy az elkövetkezendő időszakban több százezres nagyságrendű migránshullám éri el a nyugat-balkáni térséget. 

A magyar külügyi tárca vezetője görög kollégájával folytatott telefonbeszélgetésen is szóba került a téma, amiről Szijjártó a következőket mondta: „Elmondtam, hogy mi megvédtük magunkat 2015-ben, és erre biztattam a görög kollégát is” .

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,698lájkolóTetszik
3,779követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek