Szijjártó: minden körülmények között megvédjük határainkat

Szijjártó: minden körülmények között megvédjük határainkat

A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bilaterális tárgyalása Nebojsa Stefanovic szerb miniszterelnök-helyettessel, belügyminiszterrel Belgrádban 2020. március 2-án (Fotó: MTI/KKM)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Magyarország minden körülmények között megvédi a határait, nem fogunk beengedni egyetlen illegális bevándorlót sem – idézi az MTI Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfői belgrádi tárgyalásait követően mondott szavait.

– Számunkra az ország és a magyar emberek biztonsága az első, meg fogjuk védeni magunkat, ahogy megvédtük 2015-ben és azóta is – emelte ki. Azt is hozzátette, ha Szerbiának segítségre és támogatásra van szüksége a saját déli határuk megvédése érdekében, akkor Magyarország készen áll a segítségnyújtásra, ahogy eddig is, hiszen eddig már több mint hatszáz magyar rendőr segített Szerbia déli határának a megvédésében, jelenleg is húsz magyar rendőr van a szerb-észak-macedón határon. 

Nebojsa Stefanovic belügyminiszterrel folytatott tárgyalásain a határok megvédésén kívül, a Törökországban, valamint Szíriában kialakult helyzet, illetve a török-görög határon tapasztalt konfliktusok is szóba kerültek. Szerinte mindez arra enged következtetni, hogy az elkövetkezendő időszakban több százezres nagyságrendű migránshullám éri el a nyugat-balkáni térséget. 

A magyar külügyi tárca vezetője görög kollégájával folytatott telefonbeszélgetésen is szóba került a téma, amiről Szijjártó a következőket mondta: „Elmondtam, hogy mi megvédtük magunkat 2015-ben, és erre biztattam a görög kollégát is” .