Egy nap alatt 97 halott és közel 1800 új fertőzött Olaszországban

Egy nap alatt 97 halott és közel 1800 új fertőzött Olaszországban

Az elnéptelenedett milánói Cadorna vasútállomás 2020. február 24-én (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Matteo Corner)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Huszonnégy óra alatt újabb 97 ember halt meg Olaszországban az új típusú koronavírus okozta betegségben (COVID-19), amely így már 463 áldozatot követelt – írta a Hvg.hu az olasz polgári védelem jelentése alapján.

Az igazolt esetek száma is nagyot emelkedett: 1797 újabbat regisztráltak, így összesen már 9172 embert fertőzött meg a kórokozó. Kína után továbbra is Olaszország a legsúlyosabban érintett a koronavírus-járványban.

Olaszországban vasárnapra virradóra jelentős korlátozásokat vezettek be, amelyek a lakosság negyedét, 16 millió embert érintenek. A kormány egyebek mellett megtiltotta a ki- és belépést egész Lomardia tartományban, és újabb településeket nyilvánított „vörös zónává”. Emiatt az érintett északi tartományokból sokan indultak dél felé, ahol még kevésbé terjedt el a vírus.

Az Olasz Olimpiai Bizottság hétfő esti döntésével valamennyi olaszországi sportesemény megrendezésének felfüggesztéséről döntött április 3-ig.

Eddig is komolyan befolyásolta a sporteseményeket a járvány Olaszországban, számos mérkőzés elmaradt a labdarúgó-bajnokságban, de amelyeket megrendeztek, azokat is zárt kapuk mögött. A kerékpársportban elhalasztották a tirrén-adriai körversenyt és a világ egyik legjelentősebb egynapos versenyét, a Milánó-Sanremót, az alpesi sízők Cortina d'Ampezzóba tervezett világkupa-döntőjét is törölték.