HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld EU Erdogan Brüss...

Erdogan Brüsszelben – A bizottság elnöke szerint vannak nézeteltérések Törökországgal

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Egy őszinte és nyílt párbeszéd kezdetének nevezte az Európai Tanács és az Európai Bizottság elnöke a Recep Tayyip Erdogan török elnökkel folytatott megbeszélést.

Charles Michel, a Tanács elnöke bejelentette, hogy egy EU-török munkacsoport fog létrejönni, amely megvizsgálja a 2016-os, Törökországgal kötött uniós megállapodás megvalósulását. Michel szerint ez választ ad arra a kérdésre, hogy megállítja-e Törökország a menekültek továbbengedését. Az unióval kötött alku értelmében ugyanis az EU hatmilliárd eurót fizet a török menekültek helyzetének javítására, Ankara pedig vállalja, hogy nem engedi tovább a migránsokat. Charles Michel szerint ha mindkét fél teljesíti kötelezettségeit, akkor rendeződik a helyzet.

Ursula von der Leyen szerint a probléma nagyon összetett: „A migránsoknak támogatásra van szükségük, Görögországnak támogatásra van szüksége, Törökországnak is támogatásra van szüksége. És ennek rendezéséhez közös hangot kell találni Törökországgal. Nyilvánvaló, hogy vannak nézeteltéréseink. De egyértelműen és nyíltan beszéltünk egymással ezekről. Jó beszélgetés volt, konstruktív párbeszéd volt” – mondta Ursula von der Leyen.

Az uniós vezetők hangsúlyozták a találkozó után, hogy nyitottak a problémák rendezésére, feltéve, hogy ez kölcsönös. Azt viszont nem tudtuk meg, hogy mit gondol minderről a török fél, Recep Tayyip Erdogan ugyanis nem tartott sajtótájékoztatót és egyelőre más módon sem kommentálta brüsszeli tárgyalásait.

HIRDETÉS

Erdogan másfél hete nyitotta meg az utat az eddig azonban Törökországban tartott migránsok előtt. Azóta tízezrek indultak a görög határ felé, az országba azonban csak keveseknek sikerült bejutni. A görög-török határon többször is voltak emiatt összetűzések.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek