Felfüggeszti működését az Európai Parlament a koronavírus miatt

Felfüggeszti működését az Európai Parlament a koronavírus miatt

Az Európai Parlament ülésterme (Fotó: Wikipédia/Diliff)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

„Ilyen sem volt még: hivatalosan is felfüggeszti tevékenységét az Európai Parlament” – írta Facebook-oldalán Ujhelyi István európai parlamenti képviselő. – David Sassoli elnök mai döntése értelmében március végéig tulajdonképpen minden tevékenységet beszüntetnek a brüsszeli Házban. Néhány kollégám most még tartja bent a frontot, de a következő napokban, sőt hetekben nekik is a „home office” marad – tette hozzá. Megerősíti ezt az Euronews brüsszeli tudósítója, Darren McCaffrey is, aki a Twitterén arról írt, hogy a koronavírus terjedésének lassítása miatt függeszti fel működését az Európai Parlament (EP).

A Mérce beszámolójából kiderült, hogy valamennyi helyszínen felfüggesztik az EP tevékenységét, legyen az a parlament épületében, annak irodáiban, vagy akár az EU-n kívül. Rendelkeztek arról is, hogy mindenkitől megtagadhatják az épület területére lépést, aki nem EP-képviselő vagy a parlament személyzetének a tagja.

A március 30. és április 2. között Strasbourgba tervezett ülésszak is elmarad, ehelyett április 1-2 között egy „mini-ülést” tartanak. A május 11-től tervezett ülésszakot a jelenlegi tervek szerint azonban megtartják.

Az EP felfüggesztéséről nem sokkal azt követően döntöttek, hogy David Sassoli, az EP elnöke bejelentette, két hétre önkéntesen karanténba vonul, miután a fertőzéstől súlyosan sújtott Észak-Olaszországban járt.