HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Hazamenekül a...

Hazamenekül a vuhani focicsapat Spanyolországból, mert Kína biztonságosabb, mint Európa

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Másfél hónapja érkezett spanyolországi edzőtáborába a Vuhan Zall FC csapata, de visszatérni a koronavírus-járvány miatt már nem tudtak. Mivel a fertőzés pont Vuhanból indult, és a járvány gócpontjának számító városban folyamatosan romlott a helyzet, a klub vezetői úgy határoztak, hogy Európában maradnak, és csak március végén utaznak haza. Szombaton azonban változott a terv, miután Spanyolországban drasztikusan megugrott a fertőzések száma, a vuhani focisták elhatározták, hazatérnek, mivel Kína immár biztonságosabb hely, mint Európa – írta a La Vanguardia.

– A helyzet már sokkal jobb Kínában – fogalmazott a lapnak José González, a csapat spanyol edzője. – A kínai bajnokság valószínűleg már május elején újraindul – tette hozzá. A csapat először a Hongkonggal határos metropoliszba, Sencsenbe utazik, ahol a játékosok és a stáb is karanténba kerül, de amint ez letelik, megkezdhetik az edzéseket.

A Vuhanból indult koronavírus-járvány Kínában február elején vált kritikussá, akkor egy nap közel 4 ezer új beteget diagnosztizáltak. Március közepéig összesen közel 81 ezren fertőződtek meg, az új megbetegedések száma azonban jelentősen visszaesett. 3199-en hunytak el a fertőzés következtében, és közel 67 ezer ember gyógyult fel eddig.

Spanyolországban egy nap alatt 1500-zal lett több regisztrált beteg, számuk szombaton meghaladta a 6200-at. A betegségbe 193-an haltak bele, és 517-en gyógyultak meg eddig. A fertőzések felét a madridi autonóm közösségből jelentették.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek