HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld EU Uniós közbesz...

Uniós közbeszerzés lélegeztetőgépekre

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A tagállamokkal közös közbeszerzési eljárást kezdeményez és a határ-ellenőrzésekre vonatkozó útmutatót tesz közzé hétfőn az Európai Bizottság – jelentette be a testület elnöke.

Ursula von der Leyen rendkívüli videoüzenetben mondta el, hogy lélegeztetőkészülékekre és koronavírus-tesztekre vonatkozik majd a közbeszerzés, amelynek célja, hogy minél hamarabb oda kerüljenek ezek az eszközök, ahol leginkább kellenek. – Ez ma Olaszország, de pár hét múlva már más országoknak lesz ezekre nagy szüksége – mondta az elnök.

Von der Leyen azt is bejelentette, hogy a Bizottság vasárnap elfogadta a védőeszközök kiviteli engedélyezési rendszerét, ami megkönnyíti ezeknek az árucikkeknek tagállamok közötti mozgatását.

Mint mondta, az EU jelenleg három fronton dolgozik: együttműködik az iparral a termelés fellendítése érdekében, az EU-n belül tartja a szükséges védőeszközöket, és megosztja ezeket a tagállamok között.

HIRDETÉS

– A védőeszközök más tagállamok számára történő eladásának nemzeti tilalma nem jó. Segítenünk kell egymásnak – mondta von der Leyen. Felhívta a figyelmet arra is, hogy nem szabad az ellátási láncot megakasztani. Jelenleg több ezer kamion vesztegel valamelyik belső határátkelő parkolójában, árukkal megrakodva, amelyek ha nem érik el rendeltetési céljukat, akkor ellátási gondok lesznek. Ráadásul ez a helyzet a járvány terjedése szempontjából sem jó, mert közegészségügyi kockázatot jelent.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek