HIRDETÉS
HIRDETÉS

Így néz ki a koronavírus elleni küzdelem belülről, egy olasz kórház megmutatta, mit okoz a járvány

Szerző: | 2020. március 20., 10:28 | Külföld

A Sky News felvétele a bergamói kórházból

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bergamo az új koronavírus által leginkább sújtott terület, naponta több százan kerülnek kórházba, és rengetegen szorulnak intenzív ápolásra. S bár az észak-olaszországi régió az ország egyik legjobb egészségügyi hálózatával rendelkezik, mostanra már ez is az összeomlás szélén áll. A Sky News riportjából kiderül, mivel kell megküzdeni a helyi orvosoknak és ápolóknak nap mint nap.

A riporter elmondja, hogy a kórteremnek látszó helyiség valójában egy váróterem, amit a rengeteg beteg miatt alakítottak át intenzív osztállyá. A részleg vezetője, Roberto Cosentini elmondja, a koronavírust nem lehet az influenzához hasonlítani, hiszen nagyon súlyos tüdőgyulladáshoz vezet. A járvány pedig borzasztóan megterheli az egészségügyi rendszert, csak az ő osztályukra 50-60 új beteg érkezik naponta, akik közül szinte mindenki lélegeztetőgépre szorul – árulta el a főorvos.

– Soha életemben nem éreztem ennyire stresszesnek magam, mint most – fogalmazott a riportban egy aneszteziológus, Lorenzo Grazioli. Orvosként mindannyian hozzászoktak a kritikus helyzetekhez, ahhoz, hogy emberek meghalnak a kezeik alatt anélkül, hogy segíteni tudnának nekik, de a jelenlegi helyzetben azt érzik, hogy nem elegendőek a járvány legyőzéséhez. – Megteszünk minden tőlünk telhetőt, de talán még ez sem lesz elég – tette hozzá.

A Sky News riportere emlékeztet, a legfőbb veszély, hogy amint a fertőzés felüti a fejét valahol, a megbetegedések száma robbanásszerűen megnő, és hamar túllépi az egészségügyi rendszer kapacitását.

Már több a halott Olaszországban, mint Kínában | Magyar Hang

A forgatócsapatot Bergamo városa hívta meg a kórházba, hogy így mutassák be, milyen katasztrofális következményekkel járhat, ha az emberek nem veszik komolyan a vírust. – Meg kell kérdőjelezni a kormányok intézkedéseit, ha azok nem megfelelőek. Mert nem lehet kifogás, hogy nem tudunk róla. Olaszországnak sem, a világ többi részének sem – fogalmaznak a riportban.

Címkék: Bergamo, kórház, koronavírus, riport, Sky News


HIRDETÉS

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest