HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Így néz ki a ...

Így néz ki a koronavírus elleni küzdelem belülről, egy olasz kórház megmutatta, mit okoz a járvány

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

Bergamo az új koronavírus által leginkább sújtott terület, naponta több százan kerülnek kórházba, és rengetegen szorulnak intenzív ápolásra. S bár az észak-olaszországi régió az ország egyik legjobb egészségügyi hálózatával rendelkezik, mostanra már ez is az összeomlás szélén áll. A Sky News riportjából kiderül, mivel kell megküzdeni a helyi orvosoknak és ápolóknak nap mint nap.

A riporter elmondja, hogy a kórteremnek látszó helyiség valójában egy váróterem, amit a rengeteg beteg miatt alakítottak át intenzív osztállyá. A részleg vezetője, Roberto Cosentini elmondja, a koronavírust nem lehet az influenzához hasonlítani, hiszen nagyon súlyos tüdőgyulladáshoz vezet. A járvány pedig borzasztóan megterheli az egészségügyi rendszert, csak az ő osztályukra 50-60 új beteg érkezik naponta, akik közül szinte mindenki lélegeztetőgépre szorul – árulta el a főorvos.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

– Soha életemben nem éreztem ennyire stresszesnek magam, mint most – fogalmazott a riportban egy aneszteziológus, Lorenzo Grazioli. Orvosként mindannyian hozzászoktak a kritikus helyzetekhez, ahhoz, hogy emberek meghalnak a kezeik alatt anélkül, hogy segíteni tudnának nekik, de a jelenlegi helyzetben azt érzik, hogy nem elegendőek a járvány legyőzéséhez. – Megteszünk minden tőlünk telhetőt, de talán még ez sem lesz elég – tette hozzá.

A Sky News riportere emlékeztet, a legfőbb veszély, hogy amint a fertőzés felüti a fejét valahol, a megbetegedések száma robbanásszerűen megnő, és hamar túllépi az egészségügyi rendszer kapacitását.

HIRDETÉS
Már több a halott Olaszországban, mint Kínában | Magyar Hang

A forgatócsapatot Bergamo városa hívta meg a kórházba, hogy így mutassák be, milyen katasztrofális következményekkel járhat, ha az emberek nem veszik komolyan a vírust. – Meg kell kérdőjelezni a kormányok intézkedéseit, ha azok nem megfelelőek. Mert nem lehet kifogás, hogy nem tudunk róla. Olaszországnak sem, a világ többi részének sem – fogalmaznak a riportban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,905lájkolóTetszik
3,623követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belengették, hogy elveszik a Lánchídat, a tűzijátékot is onnan lőnék fel

Kilenc évig nem csináltak semmit, most kórusban aggódnak a Lánchídért, és miközben ezt teszik, küldenek a fővárosnak egy levelet, hogy szeretnék telepakolni a hidat bombákkal és rakétákkal – reagált Karácsony Gergely.