HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Kínai tudósok...

Kínai tudósok: 20 napos karanténra lehet szükség

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Nyugtalanító következtetésre jutott két kínai tanulmány: az új koronavírus valószínűleg már a tünetek megjelenése előtt és hosszabb ideig fertőzhet, mint gondolták, ezért lehet, hogy inkább 20 napos karanténra lenne szükség – írja a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap. 

A vizsgálatok eredményeit egyelőre kellő óvatossággal kell kezelni, de a Kínai-japán Barátság Kórház kutatócsoportja szerint a fertőzött emberek mintegy 20 napig képesek terjeszteni a vírus részecskéit. A csoport tagja egyébként Cao Bin, a Kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság szakértője is. A vizsgálathoz 191 vuhani páciens adatait használták fel, akik közül január 31-ig 137-en gyógyultan távoztak, 54-en viszont elhunytak. Ha a tanulmányban foglaltak igazak, akkor a vírusok szétszóródásának ideje sokkal hosszabb ideig tart, mint gondolták, ezért a karantén és a vírusölő terápia alkalmazásának idejét is újra kellene gondolni. 

Egy másik tanulmány a hongkongi egyetem kutatóihoz fűződik: a torokváladékok vizsgálata alapján arra jutottak, hogy a fertőzések 44 százalékára akkor kerül sor, amikor a fertőzött személy még nem mutatott tüneteket. Ez is megerősíti azt az elméletet, hogy leginkább a higiéniai szabályok fokozott betartása és a társadalmi távolságtartás lehet hatásos a koronavírus elleni küzdelemben. 

Magyarországról jött fertőzötteket azonosítottak Kínában | Magyar Hang

Az új koronavírus gyors terjedését jól mutatja, hogy a fertőzöttek száma már 244 601-re, a halálesetek száma 10 032-re nőtt világszerte a Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai alapján. Ha a kínai tanulmányok következtetései helytállóak, lehet, hogy új frontot kell nyitniuk, különösen, hogy most a fertőzés esetleges második hullámával néznek szembe, amelyet már főleg kívülről hoznak be a hazatérők. Hongkongban is egy nap alatt 48 új esetet regisztráltak, ezzel 256-ra nőtt a fertőzöttek száma. Ez a legnagyobb egynapos növekedés azóta, hogy megkezdték a széles körű tesztelést.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Facsinay Kinga
Facsinay Kinga
A Magyar Hang gazdasági újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek