HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Kijárási tila...

Kijárási tilalom jöhet Szerbiában

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Újabb szigorításokat javasolt a szerb kormánynak elfogadásra Aleksandar Vucic szerb elnök a koronavírus-járvány megfékezése érdekében: kijárási tilalom vasárnaptól 17 órakor kezdődik és másnap reggel 5-ig tart – írja a VajdaságMa. A délvidéki hírportál idézi az államfő szavait, aki megjegyezte, „nyilvánvaló, hogy nem tudunk elég fegyelmezettek lenni”.

A kormány holnap délelőtti ülésén vitatja meg és várhatóan, fogadja el a javaslatot. Szerb sajtóbeszámolók szerint a betegség terjedése és a betegek számának várható növekedése miatt vasárnaptól a szerbiai nagyvárosokban újabb helyeket, például vásárcsarnokokat tesznek alkalmassá a fertőzöttek fogadására. A Belgrádi Vásár csarnokaiban háromezer ágyat helyeznek el, de hasonlóképpen történik ez majd Nišben és Újvidéken is. A szerb elnök bejelentése szerint a napokban több tucat lélegeztetőgép érkezik majd, elsősorban Kínából.

Vucic elmondta, március 5-étől az országba 317 854 szerbiai állampolgár tért vissza, akik közül sokan nem viselkednek elég felelősségteljesen, és megszegték a 14 illetve 28 napos otthoni karantént. Emiatt jelentősen meg is nőtt a fertőzöttek száma.

Fekete hétvége Európában | Magyar Hang

Meghaladta a háromszázezert a koronavírussal fertőzött emberek száma a világon. Az Egyesült Államokból is riasztó számok jönnek.

A politikus ismételten arra kérte a polgárokat, hogy maradjanak otthon, és hozzátette, amennyiben nem lesznek elég fegyelmezettek, kénytelenek lesznek további megszigorításokat bevezetni. A következő lépés az lehet, hogy a kijárási tilalom már 13 órakor megkezdődik és másnap reggel 7-ig tart. Mint mondta, nem érdekli, ki mit mond, most az emberek életéről van szó, arról, hogy Szerbiában ne következzen be az olaszországi forgatókönyv, ahol szombaton minden eddiginél többen, 793-an vesztették életüket.

HIRDETÉS

A szerbiai nyugdíjasok, illetve a 65 évnél idősebb polgárok holnap hajnali 4 és reggel 7 óra között vásárolhatnak a kijelölt üzletekben. A bejáratnál mindenki kap szájmaszkot, az eladókat pedig ellátták maszkkal és kesztyűkkel is. Az elnök azt ígérte, szerdától, csütörtöktől a gyógyszertárakban lesz elegendő szájmaszk. Mint mondta, csütörtökön legkevesebb 15 millió maszk lesz a gyógyszertárakban.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,646lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek