Koronavírus: sokan gyógyulnak meg egy temesvári kórházban

Koronavírus: sokan gyógyulnak meg egy temesvári kórházban

Virgil Musca orvos a Digi24 hírtelevíziónak nyilatkozik

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Egy temesvári kórházban sokkal többen gyógyulnak meg a koronavírus-fertőzésből, mint Románia más részein – tűnt fel a román Digi24 hírtelevíziónak. A Victor Babes Kórházból eddig negyvenhárom fertőzöttet engedtek haza azzal, hogy a szervezetükben már nem mutatható ki a vírus, miközben Bukarestből eddig tizenegy, Krajováról kettő, Konstancáról és Jászvásárról (Iasi) egy-egy hasonló esetet jelentettek.

Virgil Musta orvos a hírtelevíziónak azzal magyarázta a különbséget, hogy Temesváron más kezelési protokollt használnak, mint az ország többi részein: kétféle vírusellenes gyógyszerből kapnak kombinációt, és ennek eredményeképpen három-négy nap alatt eltűnik a vírus a szervezetükből. Igaz, az eddig általuk kezelt fertőzöttek többsége fiatal volt, társbetegségek nélkül. A két gyógyszer egyikét a HIV-fertőzés gyógyításában, a másikat pedig a normál influenza ellen használják.

Tömeges fertőződés egy romániai kórházban | Magyar Hang

A román egészségügyi miniszter a Digi24-nek adott interjújában arról beszélt: az országban többféle módszert tesztelnek annak érdekében, hogy megtalálják a leghatékonyabb megoldást. A különböző szakemberek naponta egyeztetnek egymással, a tapasztalatokat egy közös adatbázisban vezetik, és ahogy körvonalazódik egy hatékony megoldás, mindenütt azt fogják bevezetni.

Romániában hétfő kora délutánig 576 fertőzöttet találtak és öt halálos áldozata volt a járványnak.