HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Nem maradnak ...

Nem maradnak otthon az emberek, Amerikában és Nagy-Britanniában is a legrosszabbra készül a hatóság

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

– Azt akarom, hogy Amerika megértse, az előttünk álló héten nagyon rosszra fordulnak a dolgok – fogalmazott Jerome Adams altengernagy, tiszti főorvos az NBC News műsorában. Elmondta, a vírus folyamatosan terjed, mert az emberek nem tartják be a szigorú szabályozást, és elmennek otthonról, így gyorsítva fel a járványt. Kaliforniában és Floridában tömegek lepték el a tengerpartokat, a fővárosban pedig a cseresznyefa-virágzás vonzott rengeteg embert a National Mall nemzeti parkba.

– Mindenkinek úgy kell viselkednie, mintha már elkapta volna a fertőzést – hangsúlyozta Adams. – Elsősorban úgy lehet megállítani a járványt, ha elkerüljük, hogy az emberek megfertőződjenek – tette hozzá. A tiszti főorvos a lakosságnak címzett üzenete mellett a kórházakhoz is szólt, arra kérve az intézményeket, hogy csak a legszükségesebb beavatkozásokat végezzék el, tovább csökkentve a fertőzés lehetőségét.

Washington állam is katasztrófa sújtotta terület lett | Magyar Hang

Az Egyesült Államokban drasztikusan megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. Tíz nappal ezelőtt összesen alig több mint kétezer beteget regisztráltak, vasárnapra már csaknem 34 ezren produkáltak pozitív tesztet, és 419-en hunytak el a betegség következtében. New York államban a legsúlyosabb a helyzet, a fertőzöttek fele ott él, és immár rengeteg egészségügyi és rendvédelmi dolgozó is elkapta a vírust.

– Mintha magunkra hagytak volna – fogalmazott Bill de Blasio, New York város polgármestere. – Az államtól semmilyen segítséget nem kaptunk eddig – tette hozzá. Andrew Cuomo, New York állam kormányzója figyelmeztetett, ha nem történik változás, akár 20 millió ember, az állam 80 százaléka megfertőződhet.

HIRDETÉS

Donald Trump amerikai elnököt egyre több kritika éri a járvány kezelése miatt. Több tudós, így a járványos gyermekbénulás egyik megfékezője, Larry Brilliant epidemiológus is arról beszélt, az elnök felelőtlenül viselkedett a vírus felbukkanásakor, álhírnek, a demokraták trükkjének nevezte többször is a járványt, és sokan a mai napig így állnak hozzá a dologhoz.

Koronavírus: senki sem tudja, hányan vannak a tünetmentes hordozók | Magyar Hang

Nagy Britanniában is hasonló gondokkal küzdenek a hatóságok. Matt Hancock brit egészségügyi miniszter a BBC műsorában kelt ki a felelőtlen emberek ellen, akik önző módon veszélybe sodorják mások életét. A miniszter a jelenleginél jóval szigorúbb intézkedéseket helyezett kilátásba, amennyiben a lakosság továbbra sem tartja be a szabályokat, és elhagyja a lakását. – Fejezzék be ezt, mert ha nem, a kormánynak kell lépnie az ügyben – fogalmazott.

Hancock szerint a lehető legtisztességtelenebb dolog a jelenlegi helyzetben összejöveteleket tartani, hiszen azzal csak a vírus terjedését gyorsítják, és még nehezebb helyzetbe hozzák az egészségügyet. Hangsúlyozta, az önzés életekbe kerülhet, és jelentősen elnyújtja a járványt.

HIRDETÉS

Boris Johnson miniszterelnök vasárnap figyelmeztetett, ha nem tartják be az előírásokat az emberek, hamarosan az olaszországihoz hasonló helyzetben találhatják magukat. A szigorítások azonban egyelőre elmaradtak. Az országban az elmúlt tíz napban az ötszörösére emelkedett a fertőzöttek száma. Már közel hatezer beteget regisztráltak, és csaknem 300-an hunytak el a fertőzés következtében.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,994lájkolóTetszik
3,652követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek