Floridában fittyet hánynak a közösségi érintkezések minimalizálására és a maradj otthon felhívásra

Floridában fittyet hánynak a közösségi érintkezések minimalizálására és a maradj otthon felhívásra

Miami tengerpart (Fotó: Ashley Satanosky/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Miközben szövetségi államban eddig 1227 koronavírus-hordozó embert találtak a hatóságok és már 17 halálos áldozata volt a járványnak, a strandokról nem akarnak hazamenni az emberek.

Miami városának polgármestere ugyan hétfő délutáni határozatában a helyi lakók otthon tartózkodását rendelte el, a környékre érkezett fiatalok nagy része – akik a tavaszi szünetre tervezett bulizásukat nem voltak hajlandók elhalasztani – ezt nem veszi figyelembe.

A Daily Mail hosszú anyagban foglalkozik azzal, mennyire felelőtlenek az amerikai tengerparton bulizók: zsúfolásig tömött bárok, a hajókon egymást ölelgető félmeztelen fiatalok, a homokon ezerszám napozó emberek. A videókban megszólalnak félrészeg fiatalok is, akik nem félnek a koronavírustól, csak élvezik a pillanatot, és azt állítják, ha a hatóságok bezárják a bárokat, akkor meg fogják találni az alternatívát a bulizásra.

Hogyan befolyásolja az amerikai elnökválasztást a járvány? | Magyar Hang

Donald Trump újraválasztásának legfontosabb tényezője az lehet, hogy mennyire lesz sikeres a válságkezelés. Közben már a kampányra is komoly hatással van a koronavírus: nem tartanak több nagygyűlést, és a vitákat is teljesen zártkörben tartják majd, már ha megtarthatják őket.

Eközben az Amerikai Egyesül Államok immár a világ harmadik legfertőzöttebb országa: a cikk írásakor 46 145 regisztrált koronavírus-fertőzöttet tartottak nyilván, és a számuk naponta 8 ezerrel nő. Eddig az országban összesen 582 beteg halt bele a járványba.