Szerdától teljes kijárási tilalom Romániában

Szerdától teljes kijárási tilalom Romániában

Klaus Johannis, Románia elnöke (Fotó: Elnöki Hivatal, Románia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Klaus Johannis román államfő néhány perce bejelentette: Olaszországhoz és Spanyolországhoz hasonlóan szerdától Romániában is kijárási tilalom lesz, és ezt a katonaság fogja ellenőrizni. A 65 év felettiek egyáltalán nem mehetnek ki az utcára, mások kizárólag munkába mehetnek vagy a nélkülözhetetlen bevásárlásokat elintézni. A rossz tapasztalatok miatt a kötelező karanténban tartózkodó személyek esetében bevezetik az elektronikus megfigyelést.

Néhány napja éjszakai kijárási tilalom van érvényben Romániában, de ezt most kiterjesztették a reggel hattól este tízig terjedő időszakra. Az első kijárási tilalommal sújtott éjszaka a román rendőrség 1700 büntetést osztott ki a szabályok megszegése miatt.

Keleti szomszédunknál csak ma 186 új koronavírus-fertőzöttet találtak, ezzel az esetek száma 762-re emelkedett. Közülük 103 egészségügyi dolgozó, de van négy éves fertőzött gyerek is. Eddig Romániában nyolcan haltak meg a járvánnyal összefüggésben.

Címkék: Románia, koronavírus