A koronavírus késlelteti az orosz szavazást Putyin hatalmáról

A koronavírus késlelteti az orosz szavazást Putyin hatalmáról

Vlagyimir Putyin (középen) és Szergej Sojgu védelmi miniszter (balra) felügyeli a Vosztok–2 katonai gyakorlatokat (Fotó: Reuters/Alexei Nikolsky)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Vlagyimir Putyin orosz elnök a koronavírus-járvány miatti aggodalmak miatt elhalasztotta az alkotmánymódosításról szóló szavazást, amely lehetővé tenné számára, hogy továbbra is hatalmon maradjon – írja a BBC.

Pontos dátum még nem ismert az eredetileg április 22-re kiírt szavazás új időpontjáról, a hivatalos kommunikáció szerint azt „későbbi időpontra” halasztják.

A szavazásra bocsátandó változtatások – amelyeket az orosz parlament és az alkotmánybíróság elfogadott – lehetőséget nyújtanának arra, hogy a négy elnöki ciklust már kitöltő orosz politikus újabb két ciklusra az ország vezetője maradjon.

A szerdai adatok szerint újabb 163 koronavírus fertőzöttet regisztráltak az országban, s ezzel 658-ra emelkedett az összes beteg száma, halálesetről viszont még nem számoltak be a hivatalos szervek.

Az elnök egyúttal azt is bejelentette, hogy a fertőzés terjedésének lassítása érdekében a jövő héten munkaszünet lesz Oroszországban. A súlyos gazdasági hatásokat enyhítendő az elnök arról is beszélt, hogy a munkavállalók a jövő heti szabadság alatt is megkapják bérüket, a a kulcsfontosságú szolgáltatások pedig továbbra is működnek. A jóléti támogatások kiszélesítéséről is döntöttek, így a gyermekes családok és a munka nélkül maradtak is pénzhez juthatnak.

Putyin akár 2036-ig is elnök maradhat | Magyar Hang