HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld A koronavírus...

A koronavírus késlelteti az orosz szavazást Putyin hatalmáról

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS


Vlagyimir Putyin orosz elnök a koronavírus-járvány miatti aggodalmak miatt elhalasztotta az alkotmánymódosításról szóló szavazást, amely lehetővé tenné számára, hogy továbbra is hatalmon maradjon – írja a BBC.

Pontos dátum még nem ismert az eredetileg április 22-re kiírt szavazás új időpontjáról, a hivatalos kommunikáció szerint azt „későbbi időpontra” halasztják.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A szavazásra bocsátandó változtatások – amelyeket az orosz parlament és az alkotmánybíróság elfogadott – lehetőséget nyújtanának arra, hogy a négy elnöki ciklust már kitöltő orosz politikus újabb két ciklusra az ország vezetője maradjon.

A szerdai adatok szerint újabb 163 koronavírus fertőzöttet regisztráltak az országban, s ezzel 658-ra emelkedett az összes beteg száma, halálesetről viszont még nem számoltak be a hivatalos szervek.

HIRDETÉS

Az elnök egyúttal azt is bejelentette, hogy a fertőzés terjedésének lassítása érdekében a jövő héten munkaszünet lesz Oroszországban. A súlyos gazdasági hatásokat enyhítendő az elnök arról is beszélt, hogy a munkavállalók a jövő heti szabadság alatt is megkapják bérüket, a a kulcsfontosságú szolgáltatások pedig továbbra is működnek. A jóléti támogatások kiszélesítéséről is döntöttek, így a gyermekes családok és a munka nélkül maradtak is pénzhez juthatnak.

Putyin akár 2036-ig is elnök maradhat | Magyar Hang
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,905lájkolóTetszik
3,621követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Inkább a sírba vinném a titkomat – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács Patríciával és Szikora Róberttel. Legyen-e alapjövedelem? Következménye lett leleplező cikksorozatunknak. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Belengették, hogy elveszik a Lánchídat, a tűzijátékot is onnan lőnék fel

Kilenc évig nem csináltak semmit, most kórusban aggódnak a Lánchídért, és miközben ezt teszik, küldenek a fővárosnak egy levelet, hogy szeretnék telepakolni a hidat bombákkal és rakétákkal – reagált Karácsony Gergely.