HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Bergamóból a ...

Bergamóból a hadsereg folyamatosan szállítja el a templomból a holttesteket

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. De ha csak egyszerűen támogatná a lapot, hogy még több riportot és tényfeltáró cikket közölhessünk, azt is megteheti ITT!

HIRDETÉS

Olaszországban drámai a helyzet a koronavírus-járvány miatt: eddig összesen 7 503-an hunytak el, 23 112 beteg szorul ápolásra, 3 489 beteg van intenzív osztályon. Otthoni karanténban 30 920 ember van. A felgyógyultak száma 9 362.

HIRDETÉS

A Repubblica folyamatosan frissülő online térképe nem csupán a fertőzötteket tünteti fel, hanem dokumentálja azt az elképesztő erőfeszítést is, amelyet az azonosításuk érdekében tesznek az olasz hatóságok. A nagyjából Magyarország lakosságával megegyező lélekszámú Lombardiában eddig több mint 80 000 tesztet végeztek – szemben a magyar kormányzati tájékoztató honlapon honlapon olvasható 6 817 mintavétellel.

Ennek ellenére Andrea Crisanti, olasz virológus szerint ezek a számok sem tükrözik a valós helyzetet. – A vészhelyzetet alul értékeltük. Olaszországban 450 000 beteg lehet – közölte. A londoni Imperial College szakembere szerint csak Lombardiában nagyjából 250 000 fertőzött lehet, a gócpontokat pedig teljesen el kellene szigetelni. – Az az igazság, hogy az egyetlen biztos adat a halálozások száma. Onnan lehet kiindulni, hogy megbecsüljük, hányan lehetnek ténylegesen fertőzöttek. Mindig rájövünk, hogy a helyes számok sajnos jóval nagyobbak annál, amiről olvasni lehet, hiszen csak azokat az eseteket veszi figyelembe, amelyre már felfigyeltünk, így nincs sok értelme egy ilyen adatnak – közölte.

Bergamóban különleges orvosi egységek járják végig a koronavírusos betegek otthonait

HIRDETÉS

Bergamóból a hadsereg folyamatosan szállítja el a templomból a holttesteket – nincs hely a halottasházban, krematóriumban. A fertőzés terjedésének megállításához különleges orvosi egységeket hoztak létre, amelyek házhoz mennek, így a kórházakat is tehermentesítik. A háziorvosok telefonon fogadják a betegek hívásait, és ők értesítik a különleges orvosi egységeket, ha olyan esettel találkoznak, amelyik elkerülhetetlenné teszi az orvos-beteg találkozást. Ezt azért is igyekeznek minimalizálni, mert a járvány kezdete óta immár 31 orvos hunyt el.

A videón érdemes megfigyelni, milyen felszerelésben végzik munkájukat ezeknek az egységeknek az orvosai – erre kellene itthon is napokon belül felkészülni.

A koronavírus által talán leginkább sújtott térségbe orvosok, ápolók és fertőtlenítéssel foglakozó szakemberek érkeznek Oroszországból – számolt be a Bergamo News. Folyamatban van a milánói vásároknak helyszínül szolgáló területen is egy kórház felépítése, amelyet jelentős részben olasz milliomosok adományaiból készülne el, és a tervek szerint napokon belül megnyitna – írja a La Stampa. Egyetlen cég, a Fidim Srl, 260 lélegeztetőgéppel támogatja a létesítményt.

Aki nem tartja be az országban kihirdetett különféle korlátozásokat, megszegi a karantént, súlyos büntetésekre számíthat. Legalább 400 eurós és maximum 3000 eurós (egymillió forintos) büntetés jár annak, aki megszegi a karantén szabályait. Ha pedig olyan személy sérti meg a karantén korlátozó intézkedéseit, aki koronavírussal fertőzött, egytől öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat – foglalja össze a Corriere della Sera a kormány legfrissebb intézkedéseit.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

34,763lájkolóTetszik
3,140követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek