HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Bergamóból a ...

Bergamóból a hadsereg folyamatosan szállítja el a templomból a holttesteket

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Olaszországban drámai a helyzet a koronavírus-járvány miatt: eddig összesen 7 503-an hunytak el, 23 112 beteg szorul ápolásra, 3 489 beteg van intenzív osztályon. Otthoni karanténban 30 920 ember van. A felgyógyultak száma 9 362.

A Repubblica folyamatosan frissülő online térképe nem csupán a fertőzötteket tünteti fel, hanem dokumentálja azt az elképesztő erőfeszítést is, amelyet az azonosításuk érdekében tesznek az olasz hatóságok. A nagyjából Magyarország lakosságával megegyező lélekszámú Lombardiában eddig több mint 80 000 tesztet végeztek – szemben a magyar kormányzati tájékoztató honlapon honlapon olvasható 6 817 mintavétellel.

Ennek ellenére Andrea Crisanti, olasz virológus szerint ezek a számok sem tükrözik a valós helyzetet. – A vészhelyzetet alul értékeltük. Olaszországban 450 000 beteg lehet – közölte. A londoni Imperial College szakembere szerint csak Lombardiában nagyjából 250 000 fertőzött lehet, a gócpontokat pedig teljesen el kellene szigetelni. – Az az igazság, hogy az egyetlen biztos adat a halálozások száma. Onnan lehet kiindulni, hogy megbecsüljük, hányan lehetnek ténylegesen fertőzöttek. Mindig rájövünk, hogy a helyes számok sajnos jóval nagyobbak annál, amiről olvasni lehet, hiszen csak azokat az eseteket veszi figyelembe, amelyre már felfigyeltünk, így nincs sok értelme egy ilyen adatnak – közölte.

Bergamóban különleges orvosi egységek járják végig a koronavírusos betegek otthonait

HIRDETÉS

Bergamóból a hadsereg folyamatosan szállítja el a templomból a holttesteket – nincs hely a halottasházban, krematóriumban. A fertőzés terjedésének megállításához különleges orvosi egységeket hoztak létre, amelyek házhoz mennek, így a kórházakat is tehermentesítik. A háziorvosok telefonon fogadják a betegek hívásait, és ők értesítik a különleges orvosi egységeket, ha olyan esettel találkoznak, amelyik elkerülhetetlenné teszi az orvos-beteg találkozást. Ezt azért is igyekeznek minimalizálni, mert a járvány kezdete óta immár 31 orvos hunyt el.

A videón érdemes megfigyelni, milyen felszerelésben végzik munkájukat ezeknek az egységeknek az orvosai – erre kellene itthon is napokon belül felkészülni.

A koronavírus által talán leginkább sújtott térségbe orvosok, ápolók és fertőtlenítéssel foglakozó szakemberek érkeznek Oroszországból – számolt be a Bergamo News. Folyamatban van a milánói vásároknak helyszínül szolgáló területen is egy kórház felépítése, amelyet jelentős részben olasz milliomosok adományaiból készülne el, és a tervek szerint napokon belül megnyitna – írja a La Stampa. Egyetlen cég, a Fidim Srl, 260 lélegeztetőgéppel támogatja a létesítményt.

Aki nem tartja be az országban kihirdetett különféle korlátozásokat, megszegi a karantént, súlyos büntetésekre számíthat. Legalább 400 eurós és maximum 3000 eurós (egymillió forintos) büntetés jár annak, aki megszegi a karantén szabályait. Ha pedig olyan személy sérti meg a karantén korlátozó intézkedéseit, aki koronavírussal fertőzött, egytől öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat – foglalja össze a Corriere della Sera a kormány legfrissebb intézkedéseit.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,668lájkolóTetszik
3,466követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Új közéleti hetilap indult

„A magyar médiából mostanában csupa rossz hírek jöttek, melyik lap zárt be, mely műhelyből küldtek el embereket, ideje volt egy pozitív hírnek is. ”