HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Negyedórás ko...

Negyedórás koronavírus tesztet fejlesztettek ki az angolok

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

Néhány napon belül elérhetővé válik a 15 perces koronavírus teszt – idézi az Independent a brit Közegészségügyi Szolgálat (PHE) igazgatóját, Sharon Peacockot.

Meghatározott patikákban lehet majd hozzájutni a teszthez, de a jövő héten már az Amazon is kiszállítja azt a karanténban lévő és tüneteket mutató betegeknek. A brit egészségügy már több millió tesztet rendelt kedden, és további milliók megvásárlására készül.

HIRDETÉS

Az újfajta teszt a terhességi teszthez hasonlít, az ujjbegyet kell megszúrni, és az így kinyert vércseppet elemezve mutatja ki a koronavírus ellen a szervezet által kitermelt antitestet.

Amennyiben az ezen a héten zajló próbák eredményesek lesznek, úgy tömegesen juttatják el a lakossághoz a tesztcsomagokat.

Az újfajta, mindössze 15 perces tesztelés jelentőségét az adja, hogy az orvosok és ápolók ennek használatával hamarabb dönthetik el, hogy szükséges-e karantén elrendelése vagy sem. Jelenleg napi 5-6000 ezer hagyományos tesztet végeznek Nagy-Britanniában, de ezt a számot négy héten belül napi 25 ezerre akarja növelni a kormány.

HIRDETÉS

Peacock szerint a teszt iránt nagy érdeklődés mutatkozik Európában és Ázsiában egyaránt.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,845lájkolóTetszik
3,177követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nagyon súlyos és hosszú válság jön” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Róna Péterrel, Döbrentey Ildikóval és Levente Péterrel. Együtt kell élnünk a fenyegetéssel? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Operatív törzs: Budapesten sokan szegik meg a szabályokat

A hatóságok folyamatosan figyelik, ellenőrzik az utcai jelenlétet, s ez alapjan, ha szükséges, javaslatot tesznek a szabályok változtatására.