HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Egyre nagyobb...

Egyre nagyobb bajban Amerika és Európa

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A demokraták átpolitizálják a koronavírust – mondta az amerikai elnök március elején egy Dél-Karolinában megtartott kampánygyűlésén. „Ez az új hoaxuk” – hangsúlyozta akkor az ujjongó tömeg előtt.

Egy hónap sem telt el azóta, és a valóság bekopogtatott Trumpnál is: ma estétől az Egyesült Államok a világ legfertőzöttebb országa a koronavírus-járványban! Csak ma, keleti parti idő szerint délután négyig 13 939 pozitív esetet regisztráltak, és ezzel meghaladta a 82 ezret a fertőzöttek száma, míg Kínában a járvány kezdetétől, tavaly decembertől összesen 81 ezer esetről jelentettek. A Washington Post ma vezető helyen számolt be arról, hogy ott is meghaladta az ezret az áldozatok száma (e cikk írásakor 1177), és több mint kétezer beteg van kritikus állapotban. A szakértők azt mondják, még csak ezután jön a neheze.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Történelmi csúcson a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban | Magyar Hang

Annyira visszarántották a koronavírus-járvány miatti intézkedések a gazdaságot, hogy tömegével rúgják ki az embereket.

Az eddigi amerikai áldozatok 65 százaléka idősebb volt hetven évesnél (negyven százalékuk a nyolcvanat is meghaladta), és alig öt százaléknyi az ötven évesnél fiatalabbak aránya. Tízből hat áldozat férfi. 

Nyugat-Eupában sem sokkal jobb a helyzet: csak ma Spanyolországban 6832, Németországban 6323, Olaszországban 6203, Franciaországban 3922, Nagy-Britanniában pedig 2129 új esetet találtak. Az sajnos az utóbbi napokban megszokottá vált, hogy Olaszországban halnak meg a legtöbben (ma 712-en), de Spanyolországban is meghaladta a félezret (csak ma!) az áldozatok száma.

HIRDETÉS

Ha a trendek nem változnak, a hét végére a járvány kiindulópontjának számító Kína leszorul a világ legfertőzöttebb országainak képzeletbeli dobogójáról. A világban egyébként már több mint félmillió ember fertőződött meg a koronavírussal és eddig közel 24 ezer ember halt meg.

Belebukott a román egészségügyi miniszter a tömeges kórházi fertőzésekbe | Magyar Hang

Jelentősen emelkedett a környező országokban a koronavírussal fertőzött betegek száma. Melyik országban hogy áll a járvány elleni küzdelem? Régiós körkép.

Ehhez képes van olyan hazai kormánypárti megmondóember, aki három hete még arról írt: „a valóságban nincs semmiféle járvány, annak halvány nyoma sem.” Bár, ha most újraolvasom a cikket, volt benne némi kétely, mert így fogalmazott: „a koronavírus-kampány valójában egy háború volt a józan ész ellen, és ebben a háborúban a józan ész vereséget szenvedett. Ismerje el ön is, Kedves Olvasó, hogy bármennyire is gyanakodott, voltak pillanatok, amikor mind elbizonytalanodtunk. Mert mi van, ha mégis igaz?”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,970lájkolóTetszik
3,644követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Nem fogok meghátrálni” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Máté Gáborral és Körömi Attilával. Látogatóban a papból lett polgármesternél. Riport a halálra ítélt Csicsali vonatról. Keresse a Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Új szabályok a határon a koronavírus behurcolásának megakadályozása érdekében

Különféle kategóriákba sorolják az országokat, attól függ, milyen intézkedés vár az onnan érkezőkre. Újra lesz karantén, van ahonnan pedig tiltják a belépést.