HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Egyre nagyobb...

Egyre nagyobb bajban Amerika és Európa

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Részletek ITT. Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

A demokraták átpolitizálják a koronavírust – mondta az amerikai elnök március elején egy Dél-Karolinában megtartott kampánygyűlésén. „Ez az új hoaxuk” – hangsúlyozta akkor az ujjongó tömeg előtt.

Egy hónap sem telt el azóta, és a valóság bekopogtatott Trumpnál is: ma estétől az Egyesült Államok a világ legfertőzöttebb országa a koronavírus-járványban! Csak ma, keleti parti idő szerint délután négyig 13 939 pozitív esetet regisztráltak, és ezzel meghaladta a 82 ezret a fertőzöttek száma, míg Kínában a járvány kezdetétől, tavaly decembertől összesen 81 ezer esetről jelentettek. A Washington Post ma vezető helyen számolt be arról, hogy ott is meghaladta az ezret az áldozatok száma (e cikk írásakor 1177), és több mint kétezer beteg van kritikus állapotban. A szakértők azt mondják, még csak ezután jön a neheze.

HIRDETÉS

Történelmi csúcson a munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban | Magyar Hang

Annyira visszarántották a koronavírus-járvány miatti intézkedések a gazdaságot, hogy tömegével rúgják ki az embereket.

Az eddigi amerikai áldozatok 65 százaléka idősebb volt hetven évesnél (negyven százalékuk a nyolcvanat is meghaladta), és alig öt százaléknyi az ötven évesnél fiatalabbak aránya. Tízből hat áldozat férfi. 

Nyugat-Eupában sem sokkal jobb a helyzet: csak ma Spanyolországban 6832, Németországban 6323, Olaszországban 6203, Franciaországban 3922, Nagy-Britanniában pedig 2129 új esetet találtak. Az sajnos az utóbbi napokban megszokottá vált, hogy Olaszországban halnak meg a legtöbben (ma 712-en), de Spanyolországban is meghaladta a félezret (csak ma!) az áldozatok száma.

Ha a trendek nem változnak, a hét végére a járvány kiindulópontjának számító Kína leszorul a világ legfertőzöttebb országainak képzeletbeli dobogójáról. A világban egyébként már több mint félmillió ember fertőződött meg a koronavírussal és eddig közel 24 ezer ember halt meg.

HIRDETÉS

Belebukott a román egészségügyi miniszter a tömeges kórházi fertőzésekbe | Magyar Hang

Jelentősen emelkedett a környező országokban a koronavírussal fertőzött betegek száma. Melyik országban hogy áll a járvány elleni küzdelem? Régiós körkép.

Ehhez képes van olyan hazai kormánypárti megmondóember, aki három hete még arról írt: „a valóságban nincs semmiféle járvány, annak halvány nyoma sem.” Bár, ha most újraolvasom a cikket, volt benne némi kétely, mert így fogalmazott: „a koronavírus-kampány valójában egy háború volt a józan ész ellen, és ebben a háborúban a józan ész vereséget szenvedett. Ismerje el ön is, Kedves Olvasó, hogy bármennyire is gyanakodott, voltak pillanatok, amikor mind elbizonytalanodtunk. Mert mi van, ha mégis igaz?”

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Lukács Csaba
Lukács Csaba
A Magyar Hang lapigazgatója és világjáró riportere.

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

35,221lájkolóTetszik
3,150követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Muszáj talpra állnunk – Magyar Hang-ajánló

Interjú Kovács András Péterrel és Kónya Imrével. Digitális oktatás a zsákfalvakban. Hogy lapítják máshol a görbét? Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek