Már Putyin elnöki hivatalában is van koronafertőzött

Már Putyin elnöki hivatalában is van koronafertőzött

Vlagyimir Putyin Kirgizisztánban 2019. március 28-án (Fotó: Reuters/Maxim Shemetov)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Koronavírussal fertőzött az orosz elnöki hivatal két munkatársa – írja a 444.hu az orosz RBK médiacsoport híroldalára hivatkozva. Jelentésük szerint a hivatalban végzett teszteken legalább egy, más források szerint két fertőzöttet találtak.

Érdeklődésükre Jelena Krilova, a kormányzati ügyekért felelős szóvivő azt mondta, nem tud semmit erről. Mint mondta, minden szükséges óvintézkedést betartanak, amit az orosz közegészségügy előír. Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin orosz elnök szóvivője pedig nem válaszolt az RBK megkeresésére.

Azt viszont már csütörtökön megerősítették, hogy a kormányapparátus egy tagja karanténba került fertőzésgyanúval. Az RBK egy forrása szerint rajta további teszteket végeznek a fertőzésgyanú megerősítésére, és mindenkit megfigyelés alá vettek, akivel kapcsolatba került. A lap értesülései szerint azokat a helyiségeket, ahol az elmúlt napokban megfordult, fertőtlenítették.