Tartós krízisre készülnek Franciaországban

Tartós krízisre készülnek Franciaországban

Koronavírus – Védőmaszkok

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK


Húsvétig egyszázalékosra kell csökkenteni a koronavírusos megbetegedések számának százalékos növekedését – mondta egy bécsi sajtótájékoztatón az osztrák egészségügyi miniszter, Rudolf Anschober. A járvány kitörésének kezdetén naponta harminc százalékkal nőtt a betegek száma.

Péntekig 24 óra alatt 6398-ról 7040-re emelkedett ez a szám, ez 18 százalékos növekedést jelent. A halottak száma 49-ről 58-ra, a gyógyultaké pedig 112-ről 225-re nőtt.

A betegek száma Rudolf Anschober egészségügyi miniszter szerint várhatóan április közepe és május közepe között tetőzik majd. A tárcavezető viszont kifejtette: minél később éri el a betegek száma a csúcsot, annál alacsonyabb lesz ez a szám. A tárcavezető kifejtette, hogy a jelenlegi számok megfelelnek a korábbi előrejelzéseknek, vagyis a vírus terjedésének mértéke húsz százalék alá csökkent. A kormány a hétvégén elemzi az adatokat, és ennek fényében dönt majd arról, meghosszabbítják-e az óvintézkedéseket.

Eközben Edouard Philippe francia miniszterelnök szerint a koronavírus-járvány „nagyon szélsőséges hulláma várható” Franciaországban, és „a helyzet nehéz lesz a következő napokban”.

„Tartós krízisre készülünk, egy olyan egészségügyi helyzetben, amely nem fog hamar javulni. Muszáj kitartani” – fogalmazott a kormányfő pénteken a kabinettel tartott videókonferenciáján az MTI szerint.

A kormányzat várhatóan hamarosan bejelenti a március 17-én életbe lépett kijárási korlátozások meghosszabbítását, amelyek hivatalosan kedden érnének véget, de a kormányzat mellett működő tudományos tanács azoknak a legalább április végéig tartó meghosszabbítást javasolja.