HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Portfolio: Ka...

Portfolio: Kamatmentes hiteleket kaphatnak a japán kisvállalkozók a koronavírus miatt

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Még a 2008-2009-es válság utáni gazdasági élénkítő intézkedéseknél is nagyobb, példátlan méretű lesz az az újabb csomag, amelyről szombaton tett említést részletek említése nélkül Abe Sinzó japán miniszterelnök – írta a Reuters hírügynökségre hivatkozva a Portfolio gazdasági portál.

A Reuters tudósítása szerint a következő tíz napban átdolgozza a japán kormány az április 1-től kezdődő pénzügyi évre érvényes költségvetési terveit. A hírügynökség megfogalmazása szerint a kormányfő annyit mondott, hogy 0%-os kamat melletti hiteleket vehetnek majd fel a kkv-k, illetve felállítanak egy olyan rendszert, amelyből készpénzes kifizetéseket tudnak teljesíteni az embereknek és a cégeknek, amelyek a legnagyobb bajba kerültek a vírus miatt.

A Portfolio azt írja: a napokban már volt hír arról, hogy példátlan méretű, több mint 500 milliárd dolláros, azaz a GDP 10%-át is elérő csomagban gondolkodik a japán kormány, és tettek már említést közvetlen lakossági kifizetésekről.

Abból, hogy készpénzes kifizetéseket is végrehajtanak, a Portfolio szerint arra lehet következtetni, hogy a szakirodalomban gyakran csak „helikopterpénznek” nevezett kifizetésekről lehet szó, vagyis arról, hogy a lakosság közvetlen pénzhez juttatásával segítsenek a gazdaság élénkítésében és az infláció feltornászásában.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,732lájkolóTetszik
3,480követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek