HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Koronavírus e...

Koronavírus elleni gyógyszert próbál ki Oroszország

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A koronavírus fertőzés kezelésére kifejlesztett gyógyszert mutatott be az oroszországi Szövetségi Orvosbiológiai Ügynökség. A Ria Novosztyi hírügynökség beszámolója szerint a gyógyszert egy malária elleni gyógyszer, a Meflohin alapján hozták létre. A szer blokkolja a koronavírus sejtpusztító hatását, a meflohin hatóanyagon keresztül pedig megakadályozza a vírusra adott gyulladásos reakciót.

Az FMBA vezetője, Veronika Skvorcova szerint hatékony kezelést fog biztosítani a különböző súlyosságú Covid-19 betegek számára. Ezen felül a gyógyszer várhatóan lehetővé fogja tenni a prevenciós kezelést is.

A szer fejlesztését az Atompharm kutatási és fejlesztő központ a kínai és a francia tapasztalatok figyelembevételével végezte. A Meflohint egyébként az Egyesült Államok hadseregében a múlt század ’70-es éveiben kezdték fejleszteni, és a ’80-as évektől már forgalomban van.

Szovjet fejlesztésű gyógyszert vetett be Kína a koronavírus ellen | Magyar Hang

Több százezer doboz, még a hetvenes években kifejlesztett Arbidolt rendelt a kínai állam a koronavírussal megfertőződöttek kezelésére.

Hogy ez a szer mennyire lehet hatékony, az hamarosan kiderül.

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Stier Gábor
Stier Gábor
A Magyar Hang külpolitikai szakújságírója, a Moszkva tér főszerkesztője

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,742lájkolóTetszik
3,487követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek