HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Bajban a szer...

Bajban a szerb elnök az Orbánnál tett látogatása miatt?

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

A Toplicai Demokráciáért és Emberi Jogokért központ büntető feljelentést tett Aleksandar Vucsity szerb elnök, illetve Sinisa Mali pénzügyminiszter ellen, mert a két politikus nem tartotta be az egészségügyi előírásokat járvány idején, vagyis nem vonultak karanténba azok után, hogy az országban bevezetett rendkívüli állapot idején hazatértek Magyarországról.

Vucsity egyébként március 22-én látogatott Budapestre, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel megállapodtak abban, hogy a lehető legnagyobb mértékben összehangolják Magyarország és Szerbia védekezését a járvány ellen, ezért a két kormány közötti folyamatos online és személyes kapcsolattartásról döntöttek. A találkozó után a szerb elnök elhelyezett néhány, Orbán Viktorral közös fotót az Instagram-oldalán azzal a kommentárral, hogy ők „barátok és partnerek a jó és a rossz időkben egyaránt”.

Migránsok is gyártják a védőmaszkokat Szerbiában | Magyar Hang

Szerbiában a migránsok a védőmaszkok készítésébe is bekapcsolódtak, sőt, egyesek még az egészségügyi segítségnyújtásban is részt vesznek.

Csakhogy a két politikus a hazatérése után megjelent a nyilvánosság előtt, így az emberjogi aktivisták szerint megsértették azokat a szabályokat, amelyek Szerbia minden állampolgárára vonatkoznak. Így a szervezet azt kéri, vegyék őrizetbe Vucicot és Malit, és a maximálisan kiszabható 3 éves börtönbüntetéssel sújtsák őket, hogy ezzel is megmutassák a lakosságnak, mennyire fontosak a karanténra vonatkozó szabályok betartása.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,641lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ennyi tehetségünk van, gyerekek: felcsúti stadion őszödi betonból

„Építkezhet” akármennyiből Mészáros Lőrinc, „vásárolhatnak” akármennyi kastélyt, ingatlant, tévét, lapot a NER-lovagok: egyik sem lesz annyira látványosan elrettentő, mint a kardlapozó lovas rendőrök, vagy a kilőtt szemű tüntetők. Igen, a felcsúti stadion alapjaihoz Balatonőszödről jött a beton.