HIRDETÉS
HIRDETÉS

Bajban a szerb elnök az Orbánnál tett látogatása miatt?

Szerző: | 2020. március 30., 19:37 | Külföld

Orbán Viktor miniszterelnököt fogadja Aleksandar Vucic szerb elnök Belgrádban 2020. március 15-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

HIRDETÉS
HIRDETÉS

A Toplicai Demokráciáért és Emberi Jogokért központ büntető feljelentést tett Aleksandar Vucsity szerb elnök, illetve Sinisa Mali pénzügyminiszter ellen, mert a két politikus nem tartotta be az egészségügyi előírásokat járvány idején, vagyis nem vonultak karanténba azok után, hogy az országban bevezetett rendkívüli állapot idején hazatértek Magyarországról.

Vucsity egyébként március 22-én látogatott Budapestre, ahol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel megállapodtak abban, hogy a lehető legnagyobb mértékben összehangolják Magyarország és Szerbia védekezését a járvány ellen, ezért a két kormány közötti folyamatos online és személyes kapcsolattartásról döntöttek. A találkozó után a szerb elnök elhelyezett néhány, Orbán Viktorral közös fotót az Instagram-oldalán azzal a kommentárral, hogy ők „barátok és partnerek a jó és a rossz időkben egyaránt”.

Migránsok is gyártják a védőmaszkokat Szerbiában | Magyar Hang

Szerbiában a migránsok a védőmaszkok készítésébe is bekapcsolódtak, sőt, egyesek még az egészségügyi segítségnyújtásban is részt vesznek.

Csakhogy a két politikus a hazatérése után megjelent a nyilvánosság előtt, így az emberjogi aktivisták szerint megsértették azokat a szabályokat, amelyek Szerbia minden állampolgárára vonatkoznak. Így a szervezet azt kéri, vegyék őrizetbe Vucicot és Malit, és a maximálisan kiszabható 3 éves börtönbüntetéssel sújtsák őket, hogy ezzel is megmutassák a lakosságnak, mennyire fontosak a karanténra vonatkozó szabályok betartása.

Címkék: Aleksandar Vucic, Alekszandar Vucsics, koronavírus, Sinisa Mali, Szerbia, vucsity


HIRDETÉS
Kis Magyarország Dubajban

Kis Magyarország Dubajban

Sorra módosítja a koronavírus-járvány miatt a jövő évre halasztott dubaji világkiállítás magyar pavilonjára vonatkozó szerződéseit a megvalósításért felelős Expo 2020 Nonprofit Kft.

HIRDETÉS

FIZESSEN ELŐ A MAGYAR HANG HETILAPRA!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

CSATLAKOZZON HOZZÁNK PATREONON

Pin It on Pinterest