HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Belga teszt: ...

Belga teszt: a tünetmentesek nyolc százaléka vírushordozó

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Egy belga kórház kísérletképpen újfajta módszert használ a koronavírus-fertőzöttek kiszűrésére. Ennek alapján arra jutottak, hogy a tünetmentes emberek nyolc százaléka potenciális vírushordozó.

Brüsszel Szabad Egyetemének Kórházában (UZB – Universitair Ziekenhuis Brussel), amely az egyik legnagyobb intézmény a belga fővárosban, az elmúlt egy hétben szisztematikusan minden hozzájuk érkező pácienst tüdővizsgálatnak vetettek alá, amely tartalmazta a tüdő CT-vizsgálatát is. Ezt elvégezték mindenkinél, attól függetlenül, hogy a páciensnek volt-e bármiféle légzési panasza.

A kórház most bejelentette, hogy a vizsgált betegek 8 százalékánál észlelhető a vírusfertőzés jele anélkül, hogy ők ezt észrevennék, vagy mutatnák a betegség bármely tünetét, lázat, tartós köhögést, légzési nehézséget.

Mekkora a koronavírus halálozási aránya Olaszországban? | Magyar Hang

A CT-vizsgálat első két napján az ellenőrzött páciensek öt százaléka a vírus meglétének jeleit mutatta. Ezután a klasszikus teszttel is tesztelték őket, amely megerősítette a diagnózist. Az érintettek egyike sem mutatott tüneteket. Egy hét elteltével ez az arány ötről nyolc százalékra nőtt, s volt közöttük két nő is, akik szülni érkeztek a kórházba.

HIRDETÉS

„Azért dolgozunk, hogy megvédjük személyzetünket és más betegeket, de magukat a vizsgált betegeket is” – mondta Johan De Mey professzor, a radiológia vezetője. Hozzátette, hogy mindez megerősíti, hogy a vírus sok olyan emberben is jelen van, akik nem mutatják a betegség egyetlen tünetét sem. „Olyan embereknek volt pozitív a tesztje, akik ízületi gyulladással, törésekkel és egyéb problémákkal érkeztek” – mondta a professzor.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,743lájkolóTetszik
3,486követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Néha inkább befogtam a számat” – Magyar Hang-ajánló

Trianon 100, interjú Gerendai Károllyal, vendégmunkások Balástyán. Keresse a Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek