Koronavírus: Még mindig napi 700 felett az olaszországi áldozatok száma

Koronavírus: Még mindig napi 700 felett az olaszországi áldozatok száma

Védőmaszkot viselő egészségügyi dolgozó ellátja a betegeket a koronavírus-járvány miatt felállított ideiglenes kórházban, az észak-olaszországi Bresciában (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Filippo Venezia)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Továbbra is hétszáz felett van az új típusú koronavírus-járványban naponta elhunytak száma Olaszországban – közölte csütörtök esti tájékoztatóján az olasz polgári védelmi hatóság. Az elmúlt 24 órában 760 beteg halt meg a járvány következtében az előző napi 727-hez képest és az ezt megelőző 837 után. A halottak száma így elérte a 13 ezer 915-öt. 

A diagnosztizált fertőzöttek száma az elmúlt 24 órában 2477 volt. Az azonosított fertőzöttek száma a szerdai 2937-ről így valamelyest csökkent ugyan, de magasabb volt a kedden jelzett 2107-nél.

Az olasz polgári védelem vezetője Angelo Borrelli hangsúlyozta, hogy a járványgörbe napok óta stabil adatokat mutat jelentős csökkenés nélkül.

A lombardiai Milánóban lezárták a központi krematóriumot. A tartományból már nem csak a szomszédos régiókba, hanem Olaszország távolabbi részeibe is szállítják a halottakat hamvasztásra.