HIRDETÉS
Kezdőlap Belföld Már 13 tagpár...

Már 13 tagpárt akarja kizárni a Fideszt a jobboldali pártszövetségből

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Az Európai Néppárt tizenhárom tagpártja kéri Donald Tusk elnököt, hogy tűzze napirendre a Fidesz kizárását a pártcsaládból. A belga, holland, luxemburgi, norvég, litván, svéd, görög, dán, szlovák és cseh politikusok azt írják, hogy a Fidesz azzal, hogy határozatlan időre vezet be rendkívüli állapotot Magyarországon, megsérti a liberális demokrácia alapértékeit és az európai normákat. Úgy vélik, hogy emiatt a Fideszt nem illeti meg a néppárti tagság.

Közben a tegnapi 13 helyett már 17 uniós tagállam írta alá azt a levelet, amelyben azt írják, hogy „a vészhelyzeti intézkedéseknek a céllal szigorúan szükségesnek és arányosnak kell lenniük, időbeli korláttal és az alapos felülvizsgálat lehetőségével felruházva.” Emellett arra is figyelmeztetnek, hogy a sajtó- és szólásszabadságot nem korlátozhatják az intézkedések. Ezt a levelet többek között a francia és a német kormány is aláírta, ma pedig mások mellett Szlovákia is csatlakozott hozzá. Igaz, a magyar kormány is jelezte, hogy aláírták volna, ha szólnak neki…

Az Európai Parlamentben is téma a magyar helyzet. A vezető tisztségviselőkből álló Elnökök Értekezletén a képviselőcsoportok vezetői aggodalmuknak adtak hangot a Magyarországon elfogadott veszélyhelyzeti intézkedésekkel kapcsolatban. A képviselőcsoportok többsége felkérte a Parlament elnökét, David Sassolit, hogy a képviselők aggodalmait juttassa el az Európai Bizottsághoz. A képviselőcsoportok vezetői a helyzet felmérését és az Európai Unió Szerződése 7. cikkében szereplő eljárás ismételt elindítását kérik a Bizottságtól. Magyarország ellen már folyik a Parlament javaslata alapján ez az eljárás, de elvileg nem kizárt, hogy kifejezetten a most meghozott intézkedésekkel összefüggésben egy újabb induljon.

A tizenhárom kereszténydemokrata, jobboldali párt levele Donald Tuskhoz.
HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
Arató László
Arató László
A Magyar Hang brüsszeli tudósítója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,641lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek

Ennyi tehetségünk van, gyerekek: felcsúti stadion őszödi betonból

„Építkezhet” akármennyiből Mészáros Lőrinc, „vásárolhatnak” akármennyi kastélyt, ingatlant, tévét, lapot a NER-lovagok: egyik sem lesz annyira látványosan elrettentő, mint a kardlapozó lovas rendőrök, vagy a kilőtt szemű tüntetők. Igen, a felcsúti stadion alapjaihoz Balatonőszödről jött a beton.