HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Misét tartott...

Misét tartott a püspök, elvitték a rendőrök

Nyugalom csomag

Legyen Ön is előfizetőnk, most akár egy hónapra is otthonába rendelheti a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti ITT! Köszönjük!

HIRDETÉS

HIRDETÉS

HIRDETÉS

Először fogtak el valakit, mert hívők voltak a liturgián – írja a belgrádi Danas, amely szerint a barajevói kolostor elöljárójáról, Naum püspökről van szó, aki ellen büntetőfeljelentést tettek, mivel az megszegte a koronavírus miatt elrendelt rendkívüli helyzetben hozott intézkedéseket.

Mint kiderült, az eljárást azért indították, mert a misén jóval több hívő vett részt, mint amennyi a mostani körülmények között engedélyezett. A lap szerint a rendőrség még a liturgia alatt jelent meg a helyszínen, azonban a rendőrök nem mentek be a kolostorba. Ehelyett üzenetet hagytak a püspöknek, hogy jelentkezzen a rendőrségen, ahol később el is fogták. A püspöknek holnap meg kell jelennie a mladenováci ügyészségen.

Szerbiában egyébként szombaton 13 órától hétfő hajnali 5 óráig tilos az utcára lépni, a koronavírus-járvány megfékezése érdekében megtiltották azt is, hogy kettőnél több ember gyűljön össze egy helyen. Hétköznapokon továbbra is 17 és reggel 5 óra között van kijárási tilalom.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

38,641lájkolóTetszik
3,464követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

„Amíg rám nem emeli a kezét…” – Magyar Hang-ajánló

Interjú Verebes Istvánnal. Miből lett Németh Sándor dúsgazdag? Hogy élnek a szociális szféra dolgozói? Keresse a friss Magyar Hangot, digitálisan is!
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek