HIRDETÉS
Kezdőlap Külföld Szingapúrban ...

Szingapúrban egy vallási csoportban fertőztek a legjobban a tünetmentes vírushordozók

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük!

HIRDETÉS

A tünetmentes vírushordozók jelentette veszélyekre figyelmeztet az amerikai betegségmegelőzési központ által publikált tanulmány, amelyről a Caixin Global kínai lap számol be. A vizsgálatot Szingapúrban végezték el január 23-a és március 6-a között. Ebben az időszakban 157 megbetegedést regisztráltak, és közülük tízen olyanoktól kapták el a koronavírust, akik már terjesztették a fertőzést, de semmilyen tünetet sem mutattak. Három későbbi beteg például tagja volt egy vallási csoportnak, és mindannyian részt vettek egy január 19-i szertartáson, ahova ellátogatott két tünetmentes fertőzött is a kínai Vuhanból. Ami különösen riasztó a dologban, hogy az egyik szingapúri beteg nem közvetlen személyes érintkezés útján fertőződött meg, hanem úgy, hogy abban a székben foglalt helyet, ahol korábban az egyik vuhani turista ült. Ez is igazolja, hogy tárgyakon keresztül is elég hatékonyan terjed a koronavírus. Egy másik esetben egy közös éneklés során következett be a fertőzés. Néhány napja a Los Angeles Times számolt be arról, hogy Washington államban, egy kóruspróbán résztvevő 65 emberből 45-en betegedtek és ketten meg is haltak. 

A Szingapúrban felfedett tünetmentes vírushordozók közül heten a fertőzés átadása után 1-3 nappal kezdtek tüneteket produkálni. Miután tehát előtte nem köhögtek vagy tüsszögtek, ezért a kutatók nem tudnak másra gondolni, mint arra, hogy beszéd közben is fertőzhetünk, különösen, ha hangosan beszélünk. Már csak ezért is nagyon fontos a személyek közti távolságtartás, és legalább két méteres távolságot kellene betartanunk.

Mit csinálnak jól? Szingapúrban nem öli meg a koronavírus az orvosokat | Magyar Hang

Szingapúr eddig nagyon eredményesen küzdött a koronavírus ellen, ők azok, akik villámgyorsan vezettek be kőkemény intézkedéseket, minden gyanús esetet azonnal karanténba zártak és lankadatlanul kutatták fel a potenciális fertőzésforrásokat és nyomozták ki a fertőzési láncokat. Keddtől azonban ők is kénytelenek bezárni számos üzletet, leállítani gyárakat, és szerdától kezdve az összes iskola átáll távoktatásra.

HIRDETÉS

Tudjuk, hogy mindenki kér...

…tudjuk, hogy mindenki panaszkodik. Mi legalább utóbbitól megkíméljük Önöket, inkább dolgozunk. Keményen. A túlélésért. Ha tudja, segítse, támogassa munkánkat, hogy hétről hétre fontos történeteket, értékes olvasmányokat tárhassunk Önök elé.

Hozzászólna? Várjuk Facebook-oldalunkon:
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Facsinay Kinga
Facsinay Kinga
A Magyar Hang gazdasági újságírója

Ezek is érdekelhetik még

Legolvasottabb a Magyar Hangon

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kövessen minket a közösségi oldalainkon!

40,907lájkolóTetszik
3,799követőKövetés
19,800feliratkozóFeliratkozás

Friss lapszámunk

Fogy a levegő – Magyar Hang-ajánló

Interjú Ascher Tamással és Tompa Andreával. Abszurd komédia karanténra és drága tesztekre. Keresse a friss Magyar Hangot!
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Kiemelt cikkek